Kerkdiensten
« vorige  |  januari 2019  |  volgende »
datum/tijd voorganger details
zo 6 jan 2019
om 10.00 uur
Ds. Lennart Heuvelman Zondagsviering Grote Kerk
Tekst(en): Jesaja 60: 1-6 Matteüs 2: 1-12
meer details
zo 13 jan 2019
om 10.00 uur
Ds. Véronique Lindenburg Zondagsviering Grote Kerk
Tekst(en): Titus 3: 4-7 en Lucas 3: 15-16, 21, 22
meer details
zo 20 jan 2019
om 10.00 uur
Ds. Lennart Heuvelman Zondagsviering Witte Kerk
Tekst(en): Jesaja 62: 1-5 en Johannes 2: 1-11
meer details
zo 27 jan 2019
om 10.00 uur
Ds. Véronique Lindenburg Zondagsviering Witte Kerk Viering Heilig Avondmaal met medewerking van de Naarder Cantorij o.l.v. Ike Wolters
Tekst(en): Lucas 4:14-21
meer details

Laatste nieuws

Blog

-------------- --------------

lees meer »
 
Welkom Welkom

lees meer »
 
-------------- --------------

Oktober

Applaus

Na mooie muziek kan het me storen, ineens die bak van geluid die van beneden komt na een muzikale presentatie die meestal van bovenaf is gekomen.
In de muziek is het net als in een kerk waar de verhoudingen ook meestal zo zijn. Het geluid komt vanaf de hogere lezenaar, preekstoel of het hoog hangende orgel. Al was ik ooit predikant in Tilburg en was Studentenkerk Maranatha andersom gebouwd. De liturg en preker stond beneden, de gemeente eromheen op brede trappen, zonder leuning ervoor of achter. Heerlijk vond ik het, je kon iedereen goed waarnemen en voor de kerkleden zat er als het ware niets tussen hen en de liturgen en prekers. De grote zaal van de Philharmonie in Keulen en die van de eveneens nieuwe Elbphilharmonie in Hamburg zijn ook zo gebouwd, in Nederland zijn we natuurlijk al lang aan Vredenburg in Utrecht gewend dat deze indeling heeft. En ook door de grote voetbalstadions en poptempels zijn we het haast gewoon gaan vinden dat het geluid van beneden komt en wij tot op grote hoogte zitten. Maar niet in de meeste kerken. Om over na te denken?
Welke richting gaat ons gehoor op en in welke richting gaat ons applaus?
VL
 

lees meer »