zo 20 jan 2019  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Lennart Heuvelman
Zondagsviering Witte Kerk
Tekst(en): Jesaja 62: 1-5 en Johannes 2: 1-11

Het is de tweede zondag van Epifanie en het licht van Epifanie straalt derhalve nog volop. Traditiegetrouw staat op deze zondag het verhaal van de bruiloft in Kana centraal, zoals verwoord door de evangelist Johannes 2: 1-11. In het Oude Testament lezen we in Jesaja 62: 1-5, het visioen van de glorierijke toekomst van Jeruzalem en de profeet die niet zal zwijgen totdat het visioen werkelijkheid begint te worden. Allen van harte welkom.
Liturgie
 

terug

Laatste nieuws

Blog


Holocaust herdenking Gooise Meren Holocaust herdenking Gooise Meren

Op woensdagavond 23 januari 2019 om 19.00 uur vindt in de raadzaal van het gemeentehuis in Bussum de 1e Holocaust-herdenking van Gooise Meren plaats. De herdenking is een initiatief van het Holocaust Comité Gooise Meren. 

lees meer »
 

Iedereen is welkom! Iedereen is welkom!

Bij ons is iedereen welkom!
Dat werd in de week van 7 januari weer eens duidelijk toen aan de gevel van het kantoor van de Protestantse Gemeente Naarden de regenboogvlag werd opgehangen. 

lees meer »
 
Blog januari Blog januari

Januari is het nieuwe begin van een jaar.  
De maand is genoemd naar de Romeinse god Janus die later in christelijke tijden het onderspit delfde. Janus werd vereerd als god van begin en einde, van openen en sluiten van deuren e.a. dingen en als hij werd afgebeeld had hij twee gezichten – je zag de éen of de ander.
In Jezus zagen en zien wij ook kenmerken van begin en einde. Als we met Kerst aan de kribbe stonden herinnerden wij ons zijn weg in de wereld tot en met het vreselijke en daarna hoopvolle einde. Jezus had éen duidelijk gezicht. Dat van de liefde van God voor mensen, die altijd doorgaat. Geen wonder dat zijn boodschap door ging tot nu toe.
Laten we het nieuwe jaar van harte met God, met Jezus beginnen. En ontdekken hoe we met Hem langer dan een maand toe kunnen. Voor heel het jaar en daarna nog meer belooft hij ons de nabijheid van God, de kracht van de Geest van schepping, nieuw begin en eeuwigheid.
VL 

lees meer »