donderdag 9 januari 2020

Kring Dichter bij dichters

Koningin Wilhelminalaan 36
 20.15 uur

Ook dit jaar willen wij graag in januari een viertal avonden organiseren rond gedichten. Maar anders dan voorgaande jaren doen we dat niet meer op de maandagavond, omdat er dan al zoveel andere bijeenkomsten zijn. We hebben gekozen voor de donderdagavond.
U bent dus welkom op de volgende avonden: donderdag 9 januari donderdag 16 januari donderdag 23 januari en donderdag 30 januari.
Telkens om 20.15 uur, bij ons thuis: Koningin Wilhelminalaan 36, Naarden.
En wat staat u dan te wachten? We hebben weer vier dichters geselecteerd. Alle vier mensen die een apart geluid laten horen. Allereerst Johan dèr Mouw, die onder het pseudoniem 'Adwaita' verzen schreef over de eenheid van al het bestaande: oosterse wijsheid in een Hollands jasje, vaak bepaald vermakelijk. Heel serieus daarentegen is Gerrit Achterberg, die in de vooroorlogse jaren begon te schrijven, vaak over 'de gestorven geliefde'. Jarenlang gold hij als de grootste dichter van Nederland. Een jongere dichter was Joost Zwagerman, die tegendraadse, stevige poëzie schreef. Maar na zijn dood verscheen tot ieders verrassing een bundel met mystieke, religieuze verzen van hem. En tenslotte de laatste 'Dichter des Vaderlands', Ester Naomi Perquin, die scherp commentaar kan leveren op de hedendaagse samenleving,— in verzen.
Iedereen die dit programma wil meemaken, is van harte welkom. Wilt u zich echter (in verband met de praktische organisatie) wel even van te voren opgeven?
Jan Peter en Marty Schouten-Reijerse tel. 035-6948871 e-mail: schoutenjanpeter@gmail.com