Kids to Express: nieuw kinderkoor

Hou jij van zingen en dansen? Word je helemaal blij van ‘Kinderen voor kinderen’? Is het jouw droom live te zingen en dansen? Dan is Kids to Express (KTX) er voor jou. Doe met ons mee!
Kids to Express: nieuw kinderkoor
Gooi TV besteedde in juni jl. aandacht aan de start van KTX, een nieuw kinderkoor in onze regio. Het is een project dat in september a.s. van start gaat met audities voor kinderen in de basisschoolleeftijd die van zingen en dansen houden.

De basis van het project is het maken van levensbeschouwlijke liedjes, die een rol kunnen spelen in de opvoeding, in de erediensten, in de wereld van kinderen. De liedjes gaan over: Wat vind ik belangrijk in het leven? Wat wil ik later worden? Wie wil ik zijn? Enzovoort. Het is de bedoeling de goed gezongen liedjes op YouTube te zetten, zodat alle kinderen het plezier kunnen beleven om - net zoals bij het echte Kinderen voor Kinderen – de melodie en tekst enthousiast in het hoofd te hebben.

Er is een stichting in het leven geroepen om het oorspronkelijke idee van ds. Riegonda van Welie (predikant in de Spieghelkerk te Bussum) te realiseren. De stichting vergaart inkomsten via donaties. Er is inmiddels een zang- en danscoach aangesteld.
De coaches willen de talenten van kinderen voor zingen en dansen ontwikkelen.
De stichting heeft een informatieve website KTX Kids to express.

Deelnemen auditie: geen ervaring nodig

Kinderen tussen de 7 en 12 jaar kunnen meedoen aan de audities die na de zomervakantie starten. Zij hoeven geen ervaring te hebben maar moeten wel goed kunnen zingen en aanleg hebben om te leren dansen.

Gedurende de maanden september, oktober, november, januari, februari, maart repeteert KTX wekelijks, op zondagmiddag van 13:30 – 15:30 uur.