Kerkdiensten
« vorige  |  november 2019  |  volgende »
datum/tijd voorganger details
zo 3 nov 2019
om 10.00 uur
Ds. Véronique Lindenburg Zondagsviering Grote Kerk m.m.v. de Naarder cantorij o.l.v. Ike Wolters
Tekst(en): Genesis 12:1-8 en Lucas 19:1-10
meer details
zo 10 nov 2019
om 10.00 uur
Ds. Lennart Heuvelman Zondagsviering Grote Kerk Oogstdienst
meer details
zo 17 nov 2019
om 10.00 uur
Ds. Véronique Lindenburg Zondagsviering Grote Kerk Viering Heilig Avondmaal
Tekst(en): Exodus 3:1-15 en Lucas 20:27-38
meer details
zo 24 nov 2019
om 10.00 uur
Ds. Véronique Lindenburg en ds. Lennart Heuvelman Zondagsviering Grote Kerk Eeuwigheidszondag m.m.v. de Naarder cantorij o.l.v. Ike Wolters
Tekst(en): Openbaring 7:9-17 en Matteüs 5:1-10.
meer details

Laatste nieuws

Blog

---------------- ----------------

lees meer »
 
Welkom Welkom

lees meer »
 
-------------- --------------

God’s Licht
Dat wij Kerst in de winter vieren is geen toeval. Het leek ooit een goede combi en is het nog steeds. De donkere dagen vinden een einde, het licht openbaart zich weer, de zon laat zich als het ware weer van de “goede kant” liet zien.

In het Jodendom was er vanaf het jaar 164 voor de geboorte van Jezus een lichtfeest, het feest van Chanoeka. Het wordt dit jaar van 22-30 december gevierd. Ook dit is een feest ter herinnering aan een nieuw begin van gelovig leven. De eerste keer  bij de  her inwijding van de tempel. Met het wonder van het niet leeg rakende kruikje olie. Op onverklaarbare wijze was er genoeg olie om de menora, de 7-armige kandelaar, gedurende acht dagen brandend te houden waardoor de tempel weer ritueel rein was. Maar het verhaal eindigde niet goed.

Toen het geloof opkwam dat Jezus het Licht van God voor de volken was is het ook niet allemaal goed gegaan. Niet voor de christenen en niet voor de Joden. Maar het heette “evangelie” in het Grieks, “goed nieuws”. Want God is ons midden, bij mensen wereldwijd. Jezus, kind van God en mensen kwam en zag en deelde zich met ons.

Nog steeds klinkt het goede nieuws over heel de wereld, in talen en gebaren, in woorden en daden. Midden in al het andere dat ons leven uitmaakt is de Eeuwige met ons. Hij/Zij kan ons donker verlichten en wij mogen van dit Licht uitdelen.

Het Licht van God straalt, ook door de harten en handen van mensen.
Gezegende Feestdagen.

VL 

lees meer »