zo 17 nov 2019  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Véronique Lindenburg
Zondagsviering Grote Kerk Viering Heilig Avondmaal
Tekst(en): Exodus 3:1-15 en Lucas 20:27-38

Mozes trekt door de woestijn en komt God tegen in vuur dat niet vernietigt. Jezus refereerde aan dit gebeuren toen hij de opwekking van de doden uitlegde. De Eeuwige 'is geen God van doden, maar van levenden, want voor hem zijn allen in leven." (Lucas 20:38) Wij vieren de Tafel van de Heer.
Er zijn muzikale bijdragen van Wybe Kooijmans op piano en Hans Roeloefsen op bas. U kent de laatste misschien als initiatiefnemer en organisator van de Tindalvilla in Bussum.

Liturgie

Kerkdienst beluisteren
 

terug

Laatste nieuws

Blog

Welkom Welkom

lees meer »
 

Iedereen is welkom! Iedereen is welkom!

Bij ons is iedereen welkom!
Dat werd in de week van 7 januari weer eens duidelijk toen aan de gevel van het kantoor van de Protestantse Gemeente Naarden de regenboogvlag werd opgehangen. 

lees meer »
 
-------------- --------------

Baat bij muziek
Wij zijn een gemeente waar muziek in zit.
Iemand herkende dat in het lied “Baat bij muziek” van Daniël Lohues*
Muziek uut de hemel,
muziek uut de grond (...)

Zoveel verschil is er in mensen en in smaak van muziek, maar muziek zelf! - daarvan kan bijna iedereen zeggen: “dat doet mij goed”: dat helpt me als ik verdrietig ben of het vergroot mijn vrolijkheid, het brengt me tot rust of het geeft energie. Wat een kracht zit er in muziek, wat een geluk kan het brengen of troost.

Muziek van boer Harms,
'n fuga van Bach
'n ballade van Brahms,
muziekje veur ’s nachts (…)


In de Grote Kerk Naarden zijn naast concerten van de Stichting Grote Kerk gelegenheden met muziek in onze gemeente. Er is de Geliefdenvesper op zondag 3 november, in een zondagsdienst met cantorij op 3 en 24 november, met bas en piano op 17 november. Er zit muziek in deze novembermaand bij ons. Weet je welkom, ook “voor de muziek”.
Klik hier


 

lees meer »