zondag 30 januari 2022 om 10.15 uur

Afscheidsdienst ds. Véronique Lindenburg
Voorganger(s): Ds. Véronique LindenburgLiturgie

In deze dienst neemt ds. Véronique Lindenburg afscheid als predikant van de Protestantse Gemeente Naarden. In het landelijke PKN-coronaprotocol dat 18 januari 2022 verscheen, tekent zich gelukkig ruimte af voor meer dan online-vieringen. Zoals het er nu voorstaat, betekent het dat u/jij aanwezig kunt zijn bij de afscheidsdienst. Mogelijk vragen we bij binnenkomst in de kerk een QR-code of soortgelijk coronabewijs. We laten dit afhangen van de actuele informatie over de preventiemaatregelen. 

Wie aanwezig wil zijn bij de afscheidsdienst hoeft zich niet vooraf te melden. Het voordeel van de Grote Kerk is dat er voldoende zitplaatsen zijn op 1 1/2 meter afstand van elkaar. De dienst start om 10.15 uur. De kerk is open vanaf 9.30 uur.  

We gaan ervan uit dat wie dat wil ds. Lindenburg na de dienst nog kan ontmoeten. Onze voorbereidingen richten zich op een informeel samenzijn, zittend in het koor en de kooromgang van de Grote Kerk, met inachtneming van de RIVM-basismaatregelen. Voor deelname aan deze ontmoeting na de dienst (11.30 - 12.30 uur) is om logistieke redenen WEL REGISTRATIE vooraf nodig. Aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 27 januari 2022 bij Hilleke van Dijk, zowel via haar emailadres als telefoonnummer. 

Klik hier voor meer informatie

terug

Laatste nieuws

 


Bell Moods Bell Moods

Op donderdag 11 augustus a.s. is er in de Grote Kerk een bijzonder concert in de serie Orgel Anders.
Beiaardier Boudewijn Zwart en organist Wybe Kooijmans laten samen de klokken luiden! Een spektakel: orgel en een mobiel carillon. Bekijk hier het boekje Orgel Anders 2022.

 

Vrouwen in de Bijbel Vrouwen in de Bijbel

In de zomermaanden juli en augustus is het thema in de zondagse vieringen ‘Vrouwen in de Bijbel’.
Gastpredikant Tanja Viveen-Molenaar, werkzaam als geestelijk verzorger in Naarderheem, startte de reeks op zondag 3 juli 2022 met Ruth. Ds. Lennart Heuvelman ging op 10 juli 2022 in op Mirjam, Exodus 2.
Op 17 juli 2022. lazen we over een andere Mirjam, in de evangelieverhalen die in het Grieks geschreven zijn, is haar naam Maria. Ds. Lennart Heuvelman concentreerde zich op haar ontmoeting met Elisabeth, Lucas 1. 
Zondag 24 juli hoorden we het verhaal van de naamloze Samaritaanse vrouw die Jezus ontmoet bij de bron, Johannes 4. 
Op de laatste zondag van de maand juli koos gastpredikant ds. Bram Sneep voor een tekst in Lucas 7 over de vrouw die Jezus zalft. 

Vooruitblik 
7 augustus: Maria en Marta – Lucas 10
14 augustus: de Syro-Fenicische vrouw – Marcus 7
21 augustus: Hanna – 1 Samuel 1, Lucas 1
 

lees meer »
 

Het slavernijverleden heeft sporen nagelaten in de kerkelijke geschiedenis. Om daarmee in het reine te komen, werkt de Protestantse Kerk mee aan een onderzoek naar de betrokkenheid van protestantse ke
Over racisme en slavernij Over racisme en slavernij

Het slavernijverleden heeft sporen nagelaten in de kerkelijke geschiedenis. Om daarmee in het reine te komen, werkt de Protestantse Kerk mee aan een onderzoek naar de betrokkenheid van protestantse kerken bij slavernij en kolonialisme. Daarin wordt onder meer in kaart gebracht hoe het denken over slavernij en racisme is ontwikkeld. Hoe acteerde de Protestantse Kerk de afgelopen decennia op deze twee thema’s?

lees meer »