Dankwoord ds. Veronique Lindenburg Dankwoord ds. Veronique Lindenburg
Per 1 februari 2022 heeft ds. Lindenburg onze gemeente verlaten. De afscheidsdienst waarin zij voorging, vond plaats op 30 januari jl. in de Grote Kerk te Naarden. 

Ds. Lindenburg laat ieder het volgende weten.

Beste mensen, 
Dank voor een prachtig afscheid op 30.1 jl. in de Grote Kerk. Dank aan iedereen die meeleefde, er was, bijdroeg aan het cadeau (ruim € 1.000) of mij nog iets anders toestopte, voor alle lieve gedachten en woorden. En de prachtige muziek in de dienst: Wybe met "Kortjakje" (aan het begin van de dienst) en Janacek (aan het einde) en Karin Kuijper-Bouwmeester's heldere zang. Ook voor de heel gezellige nazit. Dat het u/jou goed mag gaan. 
Vriendelijke groet, ds. Veronique Lindenburg
terug
 

Laatste nieuws

 

Moed houden Moed houden


lees meer »
 
Huub Oosterhuis: lieddichter over muren heen Huub Oosterhuis: lieddichter over muren heenOp eerste Paasdag is op 89-jarige leeftijd de dichter en theoloog Huub Oosterhuis overleden. Hij had ’s middags nog via een livestream gekeken naar een uitvoering van zijn liederen door zijn dochter Trijntje in de Dominicuskerk in Amsterdam. In de vroege avond is hij ingeslapen.
Het overlijden van Huub Oosterhuis was groot nieuws. Het was de volgende dag het eerste item in het NOS-journaal en een documentaire over zijn leven werd diezelfde dag op maar liefst twee publieke zenders uitgezonden. Alle landelijke dagbladen publiceerden een paginagroot in memoriam. Ook buitenlandse media maakten er melding van.

Tekst: Peter Nissen op de website van de Raad van Kerken in Nederland

lees meer »
 
Pinksteren PinksterenFoto: Teun Bijkerk, afbeelding van Pinksteren op het tongewelf van de Grote Kerk 

Morgen is het Pinksteren. Voor kerken is het een feestdag die ook wel wordt gezien als de verjaardag van de christelijke kerk wereldwijd. Pinksteren staat voor geestkracht, voor kracht uit de hemel.

Wij nodigen jullie van harte uit voor de viering op zondag 28 mei a.s. in de Grote Kerk te Naarden om 10.15 uur. Ds. Marnix van der Sijs licht toe wat er met Pinksteren gebeurt en wat ons kan overkomen. Hij geeft ons mee dat er onverwacht levendmakende krachten tevoorschijn kunnen komen die heel je bestaan kunnen veranderen.
Tijdens de Pinksterdienst is er voor kinderen een nevenactiviteit.
 

lees meer »