zondag 23 januari 2022 om 10.15 - 11.00 uur

Online-viering via livestream uit Grote Kerk omlijst door orgelmuziek en zang
Voorganger(s): Ds. Lennart Heuvelman
Tekst(en): 1 Samuël 3: 1-10 en Johannes 1: 35-48

Het thema van deze derde zondag na Epifanie is 'komen als geroepen'.
Op deze zondag staat het volgeling worden/zijn centraal.
De priester Eli helpt Samuël op weg om die roepstem te verstaan (1 Samuël 3: 1-10).
En Johannes de Doper helpt de eerste leerlingen van Jezus op het goede spoor (Johannes 1: 35-48).
En vervolgens wijzen zij weer anderen op de komst van Jezus.
Roeping moet rijpen, roeping moet groeien.
Daarop wijzen de beide lezingen van deze zondag.
Een weg van zoeken en wie weet ook nog vinden... Al duurt dat een leven lang.