Nieuwe predikant Nieuwe predikant
Van Katwijk verhuisde van Nederhorst den Berg waar hij als predikant werkzaam was in de Willibrordkerk naar Naarden. Daarvoor was hij predikant in Harmelen. Hij studeerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, zijn geboortestad.

Zijn nieuwe kerkplek heeft een rijke muzikale traditie. De zondagse erediensten worden omlijst met muziek. Aan de gemeente zijn professionele musici verbonden zoals organist Wybe Kooijmans en cantor Bart Klijnsmit.  Dat hij een gemeente treft ‘waar muziek in zit’, spreekt Van Katwijk aan. Liturgie, kerkmuziek en oecumene hebben zijn bijzondere belangstelling.

Hij wil eraan bijdragen dat de kerk een inspiratie-, ontmoetings- en oplaadplek is. Of anders gezegd: nabijheid creeren. Zowel voor wie zich al lang(er) thuis voelt binnen de kerk als voor wie daar los(ser) tegenover staat.
Kennismaken met Evert-Jan van Katwijk? Op zoek naar een gastvrije plek waar zonder gêne over de belangrijke dingen van het leven kan worden gepraat? Welkom!

                                                                   predikant@pkn-naarden.nl

 
terug
 

Laatste nieuws

 

Nieuwe predikant Nieuwe predikant

                                                                                                                                           
In een verbintenisdienst op zondagmiddag 4 februari a.s. in de Grote Kerk of Sint Vituskerk in Naarden is ds. Evert-Jan van Katwijk zijn werk in de vestingstad gestart.
Hij is als fulltime predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente te Naarden. 

Foto: Teun Bijkerk

lees meer »
 
Noodhulp in Israel en Gaza Noodhulp in Israel en Gaza

                                                                                        


Kinderen in Gaza en Israël overkomt wat geen enkel kind zou mogen meemaken. Daarom komt Kerk in Actie voor hen in actie en biedt hulp voor nu en voor de toekomst, zoals medische zorg, voedsel, kleding, traumahulp en vredesopbouw. Help mee!

Kinderen die gewond zijn, die huilen om het verlies van hun ouders, die je getraumatiseerd en met een lege blik aankijken… Na al die vreselijke maanden wil je van dit soort beelden uit Gaza en Israël soms het liefst wegkijken. En toch mogen we dát juist niet doen. Hoe je ook denkt over wat er daar gebeurt: kinderen mogen nooit het slachtoffer zijn. 

 

                                                        
 

lees meer »
 
Schepping, het groene leven Schepping, het groene leven

                                                                                  

In Naarden nemen wij de vrijheid om in de zomermaanen een verbindende thematiek te behandelen. Dit jaar zullen de zondagen gewijd zijn aan het groene leven, de Schepping.
De verhalen van schepping en herschepping staan op het rooster, natuurlijk Genesis 1, 2 en 3, maar ook de Profeten en Evangelisten.
Ons rentmeesterschap van de schepping wordt in deze (post)moderne tijd meer dan ooit bevraagd. Wat eeuwenlang een vanzelfsprekend gebruik/misbruik was van natuur en milieu dreigt meer en meer onze zelfgegraven valkuil te worden. Is er juist daarom vanuit geloof, hoop en liefde niet veel over te zeggen? We gaan het zien en horen in de komende tijd.

Meer informatie over thema en voorbereidingen op de zondagse diensten bij ds. Evert-Jan van Katwijk.


Foto: Paradise, Kim Boske