OOGSTDIENST OOGSTDIENST
In de viering in de Grote Kerk te Naarden werden op 6 november 2022 producten bij elkaar gebracht die staan voor  wat de aarde aan goeds voortbrengt en ons wil schenken. Het was een oogstdienst waarin we stil stonden bij het bijzondere van het gewone. In een speelse schikking werd de oogst van door gemeenteleden bijeengebrachte producten getoond. Bewust werd opgeroepen houdbare producten in te brengen, zodat de oogst kan worden overgedragen aan de Voedselbank. Het bloemstuk in de schikking werd na afloop van de viering naar Hospice C'est la Vie gebracht. En de boerenkool.... jazeker, verschillende gemeenteleden eten deze week een Hollandse pot. 

terug
 

Laatste nieuws

 

Moed houden Moed houden


lees meer »
 
Huub Oosterhuis: lieddichter over muren heen Huub Oosterhuis: lieddichter over muren heenOp eerste Paasdag is op 89-jarige leeftijd de dichter en theoloog Huub Oosterhuis overleden. Hij had ’s middags nog via een livestream gekeken naar een uitvoering van zijn liederen door zijn dochter Trijntje in de Dominicuskerk in Amsterdam. In de vroege avond is hij ingeslapen.
Het overlijden van Huub Oosterhuis was groot nieuws. Het was de volgende dag het eerste item in het NOS-journaal en een documentaire over zijn leven werd diezelfde dag op maar liefst twee publieke zenders uitgezonden. Alle landelijke dagbladen publiceerden een paginagroot in memoriam. Ook buitenlandse media maakten er melding van.

Tekst: Peter Nissen op de website van de Raad van Kerken in Nederland

lees meer »
 
Pinksteren Pinksteren
Het is Pinksteren. Voor kerken is het een feestdag die ook wel wordt gezien als de verjaardag van de christelijke kerk wereldwijd. Pinksteren staat voor geestkracht, voor kracht uit de hemel.

In de viering op zondag 28 mei a.s. in de Grote Kerk te Naarden lichtte ds. Marnix van der Sijs toe wat er met Pinksteren gebeurt en wat ons kan overkomen. Hij gaf ons mee dat er onverwacht levendmakende krachten tevoorschijn kunnen komen die heel je bestaan kunnen veranderen.

 

lees meer »