donderdag 18 november 2021

Spieghelkerk, Nieuwe ´s Gravelandseweg 34 Bussum, 1405HM
Prijs:

Sytze de Vries: Poëzie in het Nieuwe Liedboek

Voor toegang is een corona toegangsbewijs noodzakelijk, bijv  als QR-code op de Corona Check App, op papier of het gele boekje.

Waarom zijn geloven en godsdienst zo onlosmakelijk verbonden met zang en muziek? Waarom zingen we in de kerk, en soms, helaas, alleen nog maar in de kerk? Wat gebeurt er met ons als we zingen? Is ons gezang een extra, een luxe, of een noodzaak? Een dichtregel van Willem Barnard luidt: “Je zingt, zoals je drinkt: van dorst”.

De dichter/theoloog Sytze de Vries zal aan de hand van een aantal liedteksten van zijn hand ons mogelijke antwoorden aanreiken. ‘Zolang wij adem halen’ luidt de eerste regel van een lied, dat nu ook in het Nieuwe Liedboek is opgenomen. Het is één van de meest bekende liederen van Sytze de Vries. Dit lied spreekt van de krachten die door ons gezang losgemaakt kunnen worden.

Klik hier voor meer informatie