Wij verheffen onze stem

In onze vieringen overbruggen we verschillende opvattingen in de christelijke traditie en in de lijdenstijd komen we in oecumenisch verband bijeen.

We willen juist ook nu de moslims in Naarden een hart onder de riem steken, nu met de verkiezingen van 21 maart een beeld werd geschetst van de Islam waarvan wij afstand willen nemen.

Onze kerk en onze Protestantse Gemeente is een oefenplaats voor vrede en respect, van verdraagzaamheid. Een oefenplaats van de lieve vrede.

Als gemeente willen wij onze stem verheffen tegen wat daarmee strijdig is, tegen haat zaaien om verdeeldheid en onvrede te oogsten.
Als Protestantse Gemeente te Naarden willen wij uitdragen dat de best mogelijke wereld is gebaseerd op de liefde.

In het spoor van Jezus uit Nazareth, die als goede Herder (al eeuwen het beeldmerk van onze Protestantse  Gemeente, als bron van inspiratie en identificatie) oog had voor al wie hij op zijn weg tegenkwam.