zaterdag 15 december 2018

Theater voorstelling 'De Omzieners'

Witte Kerk, Koningin Wilhelminalaan 15, Naarden

Theatervoorstelling 'De Omzieners'.
De Wresinski Cultuur Stichting en de Diaconie presenteren de theatervoorstelling 'De Omzieners'. Deze voorstelling zal worden uitgevoerd door de theatergroep Het Theater van de Armen, een professionele groep acteurs die zelf bekend zijn met een leven in armoede.

Een zaterdagavond die je niet mag missen, precies halverwege tussen Sinterklaas en Kerstmis!
De theatervoorstelling 'De Omzieners' heeft ten doel het gesprek op gang te brengen over de vraag hoe de participatiesamenleving een waardige plaats kan bieden aan mensen in kwetsbare situaties.
Daarbij gaat het om het — al luisterend en ervarend — overwegen van je eigen waarden en normen als het gaat om mensen in armoede en hoe hen nabij te zijn met het in hun waarde laten van hen zelf.

De Omzieners is een voorstelling die je in het hart raakt, misschien ook confronteert. En wellicht is dàt in de decembermaand geen overbodige luxe.
De Wresinski Cultuur Stichting is gestoeld op het werk en leven van Joseph Wresinski, pater in Frankrijk, die zijn leven in dienst heeft gesteld van het empoweren van mensen in armoede.

De Diaconie ziet in het mede mogelijk maken van deze voorstelling een geheel nieuwe kans om het gesprek over het 'in armoede leven' op gang te brengen. Als gemeente dragen we deze avond daarom ook met elkaar.

Vervolgtraject
In 2019 willen wij i.s.m. de Wresinski Cultuur Stichting en programmaleider Laurens Umans enkele meet-ups organiseren over het leven in armoede en hoe je werkelijk kunt omzien naar de ander. Meer nieuws in de komende tijd kun je vinden op de website, in het kerkjournaal en t.z.t. op facebook.