woensdag 29 maart 2023

Seniorencontact

Locatie: 
 Witte Kerk, Koningin Wilhelminalaan
Tijdstip: 
 14.30 uur

'Naardense gedichten'

Inleiders zijn Wil de Vries - Kempes en Marnix van der Sijs.
We horen wat over de ontstaansgeschiedenis van de Naarder muurgedichten, dat zijn de gedichten die her en der op muren in de Vesting te lezen zijn.
We kijken naar de meest toegankelijke gedichten.
Wat spreekt aan? Welke beelden of herinneringen roepen ze op?
Maar we beperken ons niet tot de gedichten in de Vesting.
Welk gedicht raakt u? Neem het mee en laat het ons horen.
U hebt vast wel ergens een gedicht in laadje liggen of achterin een agenda.
Van harte welkom, ook als u geen kenner bent!

Namens de vrijwilligers van het seniorencontact,
Marnix van der Sijs en Wil de Vries - Kempes

terug
 


Laatste nieuws

 


Vacature Vacature

'Het wemelt hier van neuriënde mensen ....', zo start het muurgedicht 'Na de Mattheuspassie' van Willem Jan Otten naast de Grote Kerk of Sint Vituskerk in Naarden Vesting. Wij noemen ons graag een kerkelijke gemeente waar muziek in zit. Spreekt u dat aan, weet dan dat er een predikantsvacature (1.0 fte) is. Wij nodigen zowel belangstellende fulltime- als parttime-predikanten (minimaal 0,5 fte) uit hierop te reageren. 

lees meer »
 
Paaskruis in bloei Paaskruis in bloei


Inmiddels is het een traditie. In de veertigdagentijd, onderweg naar Pasen, richten we ons op het symbool van een Paaskruis. Tijd van soberheid en inkeer. Het kruis is gemaakt van de stam van de kerstboom van het laatste kerstfeest. Daardoor brengt het een zichtbare verbinding tot stand tussen Kerstmis en Pasen. Het kruis staat al in de kerk vanaf de start van de veertigdagentijd. Aanvankelijk kaal, dus ontdaan van alle takken. In de Stille Week symboliseren we dat het leven sterker is dan de dood. Het schijnbaar dode hout van het Paaskruis komt tot bloei. Op belangrijke momenten in de Stille Week ondergaat het kruis een metamorfose. Er wordt gebruik gemaakt van materialen uit de natuur en van voorwerpen die het liturgisch eigene van Palmpasen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen tonen.  
 

lees meer »
 
Ontroering bij verhaal van Noleta Pilatus Ontroering bij verhaal van Noleta Pilatus

lees meer »