Samen Soepen

Samen Soepen

In 2019 willen we drie à vier Buurtsoepen organiseren.

We starten in de wijk Tuindorp Keverdijk, het liefst in april a.s. Hierbij willen we met de buurt soep en lekkere hapjes gaan maken in De Schakel, met buurtvrijwilligers een jeugdactiviteit organiseren en hé er komt ook muziek.

Een tweede Buurtsoep organiseren we in het Thijssepark volgens het beproefde recept: soep, belegde broodjes, een springkussen voor de kids en verder gewoon gezelligheid met een hapje en een drankje.

De derde Buurtsoep hopen we hoogzomer te organiseren in de Vesting, vlakbij onze vertrouwde Grote Kerk aan de Marktstraat.
En tenslotte keren wij voor een vierde Buurtsoep terug naar Ministerpark & Fortlanden waar we mei 2018 onze eerste soep organiseerden. 

Woon je in één van deze wijken en heb je zin om mee te doen er met de buurt een gezellige boel van te maken?
Stuur dan gewoon een mailtje aan

terug
 

Laatste nieuws

Blog


Holocaust herdenking Gooise Meren Holocaust herdenking Gooise Meren

Op woensdagavond 23 januari 2019 om 19.00 uur vindt in de raadzaal van het gemeentehuis in Bussum de 1e Holocaust-herdenking van Gooise Meren plaats. De herdenking is een initiatief van het Holocaust Comité Gooise Meren. 

lees meer »
 

Iedereen is welkom! Iedereen is welkom!

Bij ons is iedereen welkom!
Dat werd in de week van 7 januari weer eens duidelijk toen aan de gevel van het kantoor van de Protestantse Gemeente Naarden de regenboogvlag werd opgehangen. 

lees meer »
 
Blog januari Blog januari

Januari is het nieuwe begin van een jaar.  
De maand is genoemd naar de Romeinse god Janus die later in christelijke tijden het onderspit delfde. Janus werd vereerd als god van begin en einde, van openen en sluiten van deuren e.a. dingen en als hij werd afgebeeld had hij twee gezichten – je zag de éen of de ander.
In Jezus zagen en zien wij ook kenmerken van begin en einde. Als we met Kerst aan de kribbe stonden herinnerden wij ons zijn weg in de wereld tot en met het vreselijke en daarna hoopvolle einde. Jezus had éen duidelijk gezicht. Dat van de liefde van God voor mensen, die altijd doorgaat. Geen wonder dat zijn boodschap door ging tot nu toe.
Laten we het nieuwe jaar van harte met God, met Jezus beginnen. En ontdekken hoe we met Hem langer dan een maand toe kunnen. Voor heel het jaar en daarna nog meer belooft hij ons de nabijheid van God, de kracht van de Geest van schepping, nieuw begin en eeuwigheid.
VL 

lees meer »