woensdag 19 september 2018

woensdag 19 september 2018
 15.00 uur  - 17.00 uur
 Pastorie Koningin Wilhelminalaan 50

Door een blessure van ds. Lindenburg kan deze middag helaas niet doorgaan. Lees verder en houd de Agenda in de gaten voor een nieuwe datum!

Regelmatig vragen mensen naar een kring om met elkaar te praten over geloof, kerk en samenleving. Deze wordt nu gestart en heet de Petruskring. Naar aanleiding van het nieuwe blad van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) Petrus* dat vragen in kerk en wereld op een aansprekende manier behandelt. Onderwerpen uit dit blad of andere, aangedragen vanuit de kring, kunnen worden besproken. Het kan bijvoorbeeld ook gaan over een goed artikel of mooi boek, een indrukwekkende gebeurtenis, een kunstwerk, muziekstuk, een verhaal. Als we het over de Bijbel hebben kan het dan gaan over de Bijbel als geloofsboek, als literaire eenheid of als cultureel erfgoed. Natuurlijk combineren we de bespreking van een onderwerp met ontmoeting.

Is er behoefte aan speciale voorzieningen, zoals een plank voor een rolstoel, laat het weten.
De eerste keer op woensdag 19 september van 15-17 uur en daarna ongeveer I keer per maand.
Aanmelding niet nodig, wel gewenst, via vclindenburg@gmail.com.
Ds. Véronique Lindenburg

*U kunt gratis een abonnement nemen via https://petrusmagazine.nl/petrus-aanvragen/

Hulp in Israel en Gaza Hulp in Israel en Gaza

Na de recente gebeurtenissen in Israël en Gaza is het leed onder zowel Joden als Palestijnen onbeschrijflijk. Kerk in Actie is een noodhulpactie gestart. Wat houdt deze hulp precies in en hoe komt deze op de juiste plek terecht?

Al vele jaren werkt Kerk in Actie samen met partnerorganisaties in Israël en Palestina. Na de recente gebeurtenissen houden medewerkers van deze organisaties ons op de hoogte van de impact van de verschrikkelijke gebeurtenissen. Kerk in Actie heeft besloten extra geld beschikbaar te stellen voor noodhulp in Gaza en Israël. Dat gebeurt via de bestaande partners, zowel aan Palestijnse als Israëlische zijde.

Hulp in Gaza
Kerk in Actie is lid van ACT Alliance, het wereldwijde netwerk van kerken voor het bieden van noodhulp. Als er ergens ter wereld een ramp gebeurt, brengt de lidkerk of organisatie ter plaatse de nood in kaart en biedt noodhulp met financiële steun van de overige lidkerken. Dat gebeurt nu ook in Gaza. Vanuit de kerken die er zijn in het gebied wordt hulp verleend aan mensen die binnen de kerkmuren komen schuilen.

In Gaza is dringend behoefte aan voedsel, water, medische benodigdheden en psychosociale hulp. Via het internationale netwerk en samen met plaatselijke kerken van Palestijnse christenen biedt Kerk in Actie waar mogelijk hulp aan slachtoffers van het huidige geweld, ongeacht hun geloof of afkomst.

Deze hulp biedt Kerk in Actie in Israël en Gaza | Kerk in Actie (protestantsekerk.nl)

Leerhuis Groene Theologie Leerhuis Groene Theologie

Eeuwenlang heeft de mens ongebreideld gebruik gemaakt van de natuur. Het westerse christendom rechtvaardigde dit met de opvatting dat de mens centraal staat in de schepping en heerser is over de natuur.
Het mensgerichte wereldbeeld is zo vanzelfsprekend dat we er zelden bij stilstaan.
 'Groene Theologie"is een boek van Trees van Montfoort en verwoordt een andere kijk op natuur. Vanuit de Bijbel en de christelijke traditie benadrukt de auteur dat niet de mens centraat staat, maar Gods liefde voor heel de schepping.

In een serie van vier bijeenkomsten, onder begeleiding van ds. Marnix van der Sijs,  houden we ons bezig met het thema van dit boek. Lezing van het boek is uiteraard een mooie basis voor dit leerhuis, maar de bijeenkomsten zijn zo opgezet dat het ook zonder kan. Het boek is wel de voornaamste informatiebron, als zullen we ook een uitstapje maken maar de pauselijke encycliek 'Laudato Si', een inspirerend document over dit thema. Het zullen interactieve bijeenkomsten zijn.

Woensdagavond 13 december 2023. Om 19.30 uur in de predikantenkamer, Sint Annastraat 5, 1411 PE Naarden.

Meld je HIER aan.

Een kwartier stilte voor vrede Een kwartier stilte voor vrede

Een kwartier om stil te staan bij het leed in Palestina en Israel en te bidden voor VREDE in de wereld.
Elke zaterdag in 2023 om 11.00 uur in de Sint Vituskerk, Turfpoortstraat 3, 1411 ED, Naarden-Vesting op initiatief van de Protestantse Gemeente Naarden en de RK Parochie van de Heilige Drie-eenheid.
Kom en schaar je rond een brandende kaars, om vrede en recht.