zondag 19 mei 2019

Grote Kerk Naarden
 16.00 uur  - 18.00 uur

Traditiegetrouw organiseert de Commissie
Vorming & Toerusting jaarlijks een 'open-gemeentemiddag', zowel voor leden van onze Protestantse Gemeente als voor belangstellenden en vrienden daarbuiten.

Een middag om kennis te maken met wat ons beweegt en inspireert, door kunst, literatuur, poëzie en architectuur.
Dit jaar in het koor van de Grote Kerk, met als gast Christa Anbeek, winnares van het Spirituele Boek 2019.
De Remonstrantse theologe, hoogleraar en rector van het Remonstrants Seminarium, Christa Anbeek, zal worden geïnterviewd en spreken over haar prijswinnende boek 'Voor Joseph en zijn broer.'
Zoals Christa zelf schrijft: 'Hoe kom ik van treurigheid naar verwondering? Hoe verwelkom ik het nieuwe, vreemde en onverwachte? Hoe kan ik het tij keren naar onbeschaamd plezier scheppen in alles wat er is?' Het gaat dus, in grote lijnen, om overlevingskunst.
De 'open-gemeentemiddag' begint om 16.00 met koffie en thee tijdens de inloop, om 16.30 zal Christa Anbeek worden geïnterviewd, met ruimte voor vragen en gesprek daarop volgend.
Vanaf 17.30 is er alle gelegenheid voor ontmoeting met een hapje en een drankje, tot 18.00 uur.
De middag zal muzikaal worden omlijst door Mary-Ann Eessaar op viool en Anna Oerlemans op gitaar.

Ds. Lennart Heuvelman, cie. Vorming & Toerusting.
Aanmelden via pkn.naarden.vt@gmail.com