Onze Gemeente Onze Gemeente
In Naarden zijn zo'n 1.000 mensen aangesloten bij de Protestantse Gemeente. De gemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) en van de wereldwijde gemeenschap waarin mensen het goede nieuws van Gods liefde horen en delen. Protestants betekent ‘getuigen van iets’. Wij proberen in woord en daad te getuigen van samenleven in geloof, hoop en liefde.

Onze kerkgemeente bestaat uit mensen die elkaar op allerlei plekken in Naarden en de regio opzoeken en elkaar op tal van manieren inspireren. Beleving van je geloof in God, de verhalen van Jezus en het vuur van de Heilige Geest staan altijd op een of andere manier centraal. Of dat nu zondag 's morgens is, in een filmavond, een meditatiegroep of bij een repetitie van onze cantorij. Met elkaar vieren we de inspiratie die wij erin vinden.

Onze Protestantse Gemeente is pluriform: wij verenigen allerlei geloofsrichtingen, zoeken de overeenkomsten en dagen elkaar steeds opnieuw uit Gods liefde concreet te maken in ons doen en laten. Wij zoeken naar wegen om geloof en samenleven te vernieuwen.

Duizend mensen bij elkaar brengen vraagt enige organisatie. Daarom is er een kerkenraad die verantwoordelijkheid draagt voor het functioneren van de gemeente. Ook zijn er wijken, commissies, werkgroepen en kringen. Hierin zijn professionals, zoals onze predikanten, ouderenpastor, organist en cantor, actief. Er is vooral ook een netwerk van vrijwilligers. Doeners en denkers, werkzaam voor en achter de schermen.

Op deze pagina lees je meer over de belangrijkste onderdelen van onze organisatie.
Vind je niet wat je zoekt, neem dan even contact op met ons kerkelijk bureau. Zij helpen je graag verder.