zo 3 november 2019

Muzikale Geliefdenvesper: Lux Aeterna, Morten Lauridsen

Grote Kerk Naarden
 16.00 uur

Begin november worden in onze streken al sinds eeuwen op verschillende wijzen de overledenen herdacht: met licht in donkerheid, met stilte of juist met muziek.
De muzikale 'Geliefdenvesper' in de Grote Kerk sluit bij deze traditie aan.

Op deze zondag wordt een koorwerk van de Deens-Amerikaanse componist Morten Lauridsen uitgevoerd door de St. Michaelscantorij uit Zwolle onder leiding van Toon Hagen. Organist is Wybe Kooijmans.
Het koorwerk klonk voor het eerst op 13 april 1997 door Los Angeles Master Chorale.
Over Lux Aeterna (Altijddurend Licht) schreef Lauridsen zelf: het is een intiem werk van stille sereniteit gecentreerd rond een universeel symbool van hoop, geruststelling, goedheid en schittering.
Start om 16.00 uur. Welkom en inleiding door ds. Véronique Lindenburg. Na afloop, omstreeks
17.15 uur is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en samen iets te gebruiken.
Van harte welkom!

Kerkdienst beluisteren

Genade als grondtoon Genade als grondtoon

De mooiste dingen in het leven vallen ons toe. Je levenslust. Iemand die voor je kiest, die jou liefheeft. Ervaringen die het leven van alledag kleur geven: van een fascinerende zonsopgang tot de hartelijke woorden van iemand in je omgeving. Het zijn de kleine en grote verrassingen die het leven glans geven. Je kunt ze zelf niet organiseren, je ontvangt ze. De kerk is bij uitstek een plek van zulke verrassingen. Ervaringen die je dankbaar stemmen. Liefde en genade van God worden ons aangezegd. Wat er ook is gebeurd of aan welk kwaad je ook debet bent, je mag uit genade opnieuw beginnen. In de kerk leven we van wat we ontvangen. Genade is de grondtoon.