Inleiding Inleiding
Wij houden in Naarden veel van muziek. Muziek die buitelt, vlamt en inspireert.
Nieuwe muziek, klassieke muziek en natuurlijk ook kerkmuziek.

Onze kerk heeft jarenlang een jongerenkoor gekend, de Gideonsbende. Aan liedteksten uit die tijd bewaren veel gemeenteleden nog steeds heel waardevolle herinneringen.

Een enthousiast aantal leden van onze gemeente zingt in de cantorij, het kerkkoor. In november 2020 vierde de cantorij het 40 jarig bestaan. Sopranen, alten, tenoren en bassen oefenen iedere week en gemiddeld 1x per maand wordt er uitgevoerd en ondersteunt de cantorij de eredienst.

De cantorij wordt sinds 1 september 2022 geleid door Bart Klijnsmit.
Bart werkt als kerkmusicus ook in de Boomkerk van Amsterdam-West en de Oud-Katholieke Sint Vituskerk in Hilversum. Voor hem staat samen zingen en musiceren, van het eenvoudigste lied tot het moeilijkste motet, voorop. Hij heeft orgel en piano gestudeerd te Zwolle alsmede het hoofdvak kerkmuziek en kerkelijk koorleider aan het conservatorium in Den Haag.

Bart Klijnsmit

Naast de menselijke stem hebben wij in onze kerk de beschikking over maar liefst drie orgels. Hoofdorganist is Wybe Kooijmans. Wybe studeerde aan de Verenigde Muzieklycea te Hilversum en het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hierna volgde hij enige malen de Meestercursus van de beroemde Franse organist Jean Guillou. Sinds 1987 is hij als organist aan de Naardense Grote of Sint Vituskerk verbonden.

Wybe Kooijmans

De orgels worden ook veel gebruikt in allerlei uitvoeringen onder verantwoordelijkheid van de Stichting Grote Kerk Naarden.

Portret van het koororgel

Portret van het kabinetorgel