zo 8 september 2019

Meet Up De Omzieners

Grote Kerk Naarden in het Koor
 11.45 uur direct aansluitend aan de kerkdienst  - 13.00 uur

Bij aanvang van het nieuwe seizoen gaan we van start met de vervolgbijeenkomsten op de theatervoorstelling De Omzieners die december vorig jaar werd gespeeld door de acteurs van de Joseph Wresinski Cultuurstichting.
In de theatervoorstelling werd ons een spiegel voorgehouden hoe het is om in armoede te moeten leven. Vaak kom je door je zorgen hoe de week door te komen in een isolement terecht. Je hebt daarnaast ook te maken met de vooroordelen van de mensen om je heen. Gelukkig zijn er mensen, die het goede met je voor hebben.

Dit seizoen zijn er drie bijeenkomsten rond het thema Barmhartigheid.
Vanuit de bijbel zijn we vertrouwd met het woord
'barmhartigheid'. Dit begrip staat in onze Meet Ups centraal: wat betekent barmhartigheid voor onszelf, hoe zijn we barmhartig voor de ander en hoe kun je het 'goed doen'? Programmamaker Laurens Umans van De Omzieners komt ons vergezellen.

De eerste bijeenkomst zal worden geleid door Véronique Lindenburg. Met elkaar gaan we verkennen wat we onder barmhartigheid verstaan en hoe wij dat zelf ervaren. Wij willen je vragen of je iets mee wilt nemen dat dat voor jou symboliseert. Dat kan een voorwerp zijn, een gedicht of een andere tekst. Dat wordt ingezameld en na afloop krijg je het weer terug.

Nodig gerust ook anderen uit. Wij hopen op geïnspireerde bijeenkomsten met elkaar!