dinsdag 3 september 2019

Witte Kerk, Kon.Wilhelminalaan 15 Naarden
 20:00  - 21:30

Houd je van actieve spiritualiteit?!
Ook in het nieuwe seizoen vervolgen we onze meditaties. Een boeiende manier om het nèt even anders te doen. Beschouw het als het zoeken en ervaren van innerlijke rust. Het is heerlijk even de stilte in jezelf te hervinden en als het ware weer met een ‘schoon’ hoofd naar je medemens en jouw wereld te kunnen kijken. Deelnemers beschouwen het als een liefdevolle oefening in ontvankelijk worden, vanuit je geloof openstaan voor het mysterie van het leven.

De bijeenkomsten vallen in de regel uiteen in drie delen: de oefening in fysieke en mentale rust, een meditatie op een (bijbel)tekst, een gedicht van bijvoorbeeld Rumi, een overweging van Anselm Grün of alleen maar een simpele kaars. Uit de rust en vertrouwdheid met elkaar volgt meestal een geïnspireerd gesprek. Niets moet, alles mag.

De bijeenkomsten vinden gemiddeld 1x per maand plaats en worden geleid door Paul Eykenduyn. Je hoeft geen ervaring te hebben met mediteren om te kunnen meedoen. Je hoeft je ook niet te binden aan een serie bijeenkomsten. In juni 2020 sluiten we af met een meditatie weekend in de gastvrije Abdij van Egmond.

Zaal open 19.45 uur
Start 20.00 uur tot meestal 21.00-21.15 uur.
Groepsgrootte: ca. 6-10 deelnemers

Onze meditaties vinden plaats in de Witte Kerk.
Wil je een keer een bijzondere meditatie-oefening meemaken, nodig jezelf gewoon een keertje uit.
Je bent van harte welkom!