Kerkrentmeesters Kerkrentmeesters
Het college van kerkrentmeesters heeft als taak de materiële en financiële voorwaarden voor het leven en werken van de gemeente te scheppen en onderhouden. Zo staat het omschreven in de Kerkorde. De (financiële) middelen hebben grote invloed op het gemeente kunnen-zijn.
Het college heeft o.a. de verantwoordelijkheid voor het personeelsbeleid, vermogensbeheer, beheer van de onroerende goederen, exploitatie en onderhoud gebouwen, alsmede de organisatie en bemensing van het kerkelijk bureau. Ook is het college verantwoordelijk voor het bijhouden van de registers zoals het doopboek en het beheren van de archieven van onze gemeente. Veel werk waar we ons met liefde en toewijding voor inzetten.
Binnenlopen bij de kerkrentmeesters
Heeft u vragen of opmerkingen voor de kerkrentmeesters en wilt u die persoonlijk stellen, loop dan gerust binnen om 20:00 uur bij onze maandelijkse vergaderingen in de Witte Kerk. U kunt ons bereiken via het kerkelijk bureau, kbprotgemnaarden@hetnet.nl

Genade als grondtoon Genade als grondtoon

De mooiste dingen in het leven vallen ons toe. Je levenslust. Iemand die voor je kiest, die jou liefheeft. Ervaringen die het leven van alledag kleur geven: van een fascinerende zonsopgang tot de hartelijke woorden van iemand in je omgeving. Het zijn de kleine en grote verrassingen die het leven glans geven. Je kunt ze zelf niet organiseren, je ontvangt ze. De kerk is bij uitstek een plek van zulke verrassingen. Ervaringen die je dankbaar stemmen. Liefde en genade van God worden ons aangezegd. Wat er ook is gebeurd of aan welk kwaad je ook debet bent, je mag uit genade opnieuw beginnen. In de kerk leven we van wat we ontvangen. Genade is de grondtoon.