Kerkdiensten
« vorige  |  januari 2021  |  volgende »
datum/tijd voorganger details
Zondag 3 jan 2021
om 10.15 - 11.00 uur
Ds. Lennart Heuvelman Korte viering op zondag omlijst door muziek
Tekst(en): Mattheüs 2: 1-12
meer details
Zondag 10 jan 2021
om 10.15 - 11.00 uur
Ds. Lennart Heuvelman Korte viering op zondagen omlijst door muziek
meer details
Zondag 17 jan 2021
om 10.15 - 11.00 uur
Ds. Marnix van der Sijs Korte viering op zondagmorgen omlijst door muziek
Tekst(en):  Johannes 1: 35 - 42
meer details
Zondag 24 jan 2021
om 10.15 - 11.00 uur
Ds. Lennart Heuvelman Korte viering op zondagmorgen omlijst door muziek
Tekst(en): Marcus 1: 14-20
meer details
Zondag 31 jan 2021
om 10.15 - 11.00 uur
Dr. Jan Peter Schouten Korte viering op zondagmorgen omlijst door muziek
Tekst(en): Marcus 2: 1-12
meer details

Laatste nieuws

 

Meditatieve momenten en vlogs Meditatieve momenten en vlogs

Onze predikanten nemen nieuwe initiatieven in de vorm van een video-logboek (vlog) of de registratie van een meditatief moment.  Inspirerende momenten die je opladen, getuige de uitspraak van een gemeentelid ‘zo’n meditatief moment helpt me de week door’. Het aantal registraties op deze website groeit. Er is al een aantrekkelijke keus te maken uit uiteenlopende geloofsonderwerpen. En er komt in de 40-dagentijd meer, bijvoorbeeld over de werken van barmhartigheid.  KLIK HIER

 
Genade als grondtoon Genade als grondtoon

De mooiste dingen in het leven vallen ons toe. Je levenslust. Iemand die voor je kiest, die jou liefheeft. Ervaringen die het leven van alledag kleur geven: van een fascinerende zonsopgang tot de hartelijke woorden van iemand in je omgeving. Het zijn de kleine en grote verrassingen die het leven glans geven. Je kunt ze zelf niet organiseren, je ontvangt ze. De kerk is bij uitstek een plek van zulke verrassingen. Ervaringen die je dankbaar stemmen. Liefde en genade van God worden ons aangezegd. Wat er ook is gebeurd of aan welk kwaad je ook debet bent, je mag uit genade opnieuw beginnen. In de kerk leven we van wat we ontvangen. Genade is de grondtoon.

 

lees meer »
 
Schuldig? Schuldig?

Tijdens de herdenking (9 november jl.) van de ‘Kristallnacht’ van 9 november 1938 heeft de scriba (secretaris) van de synode van de Protestantse Kerk in Nederland een schuldbelijdenis uitgesproken over het opkomend antisemitisme voor de Tweede Wereldoorlog, en voor het gebrek aan moed om tijdens de Duitse bezetting ‘voor de joodse inwoners van ons land positie te kiezen.’ (zie voor de tekst www.protestantsekerk.nl).
Door een ongelukkige persvoorlichting van de landelijke kerk leek het er vooraf op dat het verzet dat vanuit kerkelijke kring tijdens de oorlog geboden werd niet in de schuldbelijdenis genoemd werd. Dat bleek wel het geval, maar toen stond de boosheid en het verdriet bij kinderen van kerkelijke verzetsmensen al in de krant (Trouw). Over het ontstaansproces van de schuldbelijdenis bestaat verwarring.
 

lees meer »