zo 16 dec 2018  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Véronique Lindenburg
Zondagsviering 3e zondag van de Advent Grote Kerk met muzikale medewerking van Margo Fontijne
Tekst(en): Sefanja 3: 14-20 en Lucas 3: 7-18

Het is vandaag de derde zondag van Advent. Wij lezen uit de profeet Sefanja 3: 14-20 en uit Lucas 3: 7-18. Aansluitend bij het Adventsproject van de Kindernevendienst komen we daar geloofsgetuige Johannes de Doper tegen. De bijpassende geloofsuitspraak is "lk geloof in vrijheid". De derde zondag van Advent is de zondag waarin er een beetje licht in het lijden doorschemert, "zondag Gaudete" genoemd. In het Latijn betekent "gaudete": verheugt u. Dat gaan we doen. Ook door de muzikale medewerking van Margo Fontijne op basgamba en pardessus de viole, in de woorden van de muzikant "het vrolijke kleine zusje van de basgamba", met passende muziek voor Advent. Weet u/je welkom.
Kerdienstgemist opname
Liturgie
 

terug

Laatste nieuws

Blog

19 mei 19 mei

lees meer »
 
28 mei Inspiratiemiddag Kerk en Cultuur 28 mei Inspiratiemiddag Kerk en Cultuur
lees meer »
 
-------------- --------------

Opstandi(n)g
Pasen is geweest. Het is ons weer overkomen: het bericht dat donker en dood niet het laatste woord hebben binnen het geloof in God de Vader en de Heer Jezus. Licht is in ons midden om nooit meer te verdwijnen, tot in eeuwigheid niet.
En nu zijn we onderweg naar Pinksteren. Om weer te weten dat de Geest van God bij ons is, dat wij in dit leven nooit alleen zijn. Zij (de Geest is taalkundig vrouwelijk) is er om ons aan te sporen vanuit het licht te leven en ervan uit te delen.
Dat we opstandig zijn tegen onrecht, ongerust over het gemis aan vrede op zo veel plaatsen. Dat we vriendelijk zijn en de vrede die er is delen. Dat wij tolerant en respectvol te zijn, juist voor wie en wat anders dan wijzelf lijkt. Vol van God’s liefde mogen wij zijn voor heel de bewoonde wereld.

 

lees meer »