zo 16 dec 2018  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Véronique Lindenburg
Zondagsviering 3e zondag van de Advent Grote Kerk met muzikale medewerking van Margo Fontijne
Tekst(en): Sefanja 3: 14-20 en Lucas 3: 7-18

Het is vandaag de derde zondag van Advent. Wij lezen uit de profeet Sefanja 3: 14-20 en uit Lucas 3: 7-18. Aansluitend bij het Adventsproject van de Kindernevendienst komen we daar geloofsgetuige Johannes de Doper tegen. De bijpassende geloofsuitspraak is "lk geloof in vrijheid". De derde zondag van Advent is de zondag waarin er een beetje licht in het lijden doorschemert, "zondag Gaudete" genoemd. In het Latijn betekent "gaudete": verheugt u. Dat gaan we doen. Ook door de muzikale medewerking van Margo Fontijne op basgamba en pardessus de viole, in de woorden van de muzikant "het vrolijke kleine zusje van de basgamba", met passende muziek voor Advent. Weet u/je welkom.
Kerdienstgemist opname
Liturgie
 

terug

Laatste nieuws

Blog

Welkom Welkom

lees meer »
 

Iedereen is welkom! Iedereen is welkom!

Bij ons is iedereen welkom!
Dat werd in de week van 7 januari weer eens duidelijk toen aan de gevel van het kantoor van de Protestantse Gemeente Naarden de regenboogvlag werd opgehangen. 

lees meer »
 
-------------- --------------

Januari

Wat is er beter dan (ook) aan het begin van een nieuw kalender alles wat geweest is, wat is, en wat komt in de handen te leggen van God?!
Al heel lang is er de internationale traditie, uitgaand van de Wereldraad van Kerken/World Council of Churches om daar een week lang aandacht aan te besteden. En daarmee ook kerken op te roepen buiten hun eigen grenzen te kijken. Om ondanks dogmatische en liturgische verschillen elkaar op te zoeken en samen te komen. Want God is éen.
Ieder jaar wordt de inhoud van deze week voorbereid door een oecumenische groep christenen ergens op de wereld. Dit jaar is de voorbereiding getroffen door Malta. Met oog voor de actualiteit brengen zij de tekst uit Handelingen 28 voor ogen waarin Paulus schipbreuk lijdt en op Malta gastvrij ontvangen wordt. “Zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons”. Woorden van toen, woorden voor nu.
Dit jaar vindt de Week van Gebed plaats van 19 tot en met 26 januari, wij vieren het éen week later.
kerkdiensten.

 

lees meer »