zo 16 dec 2018  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Véronique Lindenburg
Zondagsviering 3e zondag van de Advent Grote Kerk met muzikale medewerking van Margo Fontijne
Tekst(en): Sefanja 3: 14-20 en Lucas 3: 7-18

Het is vandaag de derde zondag van Advent. Wij lezen uit de profeet Sefanja 3: 14-20 en uit Lucas 3: 7-18. Aansluitend bij het Adventsproject van de Kindernevendienst komen we daar geloofsgetuige Johannes de Doper tegen. De bijpassende geloofsuitspraak is "lk geloof in vrijheid". De derde zondag van Advent is de zondag waarin er een beetje licht in het lijden doorschemert, "zondag Gaudete" genoemd. In het Latijn betekent "gaudete": verheugt u. Dat gaan we doen. Ook door de muzikale medewerking van Margo Fontijne op basgamba en pardessus de viole, in de woorden van de muzikant "het vrolijke kleine zusje van de basgamba", met passende muziek voor Advent. Weet u/je welkom.
Kerdienstgemist opname
Liturgie
 

terug

Laatste nieuws

Blog

-------------- --------------

lees meer »
 
Welkom Welkom

lees meer »
 
-------------- --------------

Oktober

Applaus

Na mooie muziek kan het me storen, ineens die bak van geluid die van beneden komt na een muzikale presentatie die meestal van bovenaf is gekomen.
In de muziek is het net als in een kerk waar de verhoudingen ook meestal zo zijn. Het geluid komt vanaf de hogere lezenaar, preekstoel of het hoog hangende orgel. Al was ik ooit predikant in Tilburg en was Studentenkerk Maranatha andersom gebouwd. De liturg en preker stond beneden, de gemeente eromheen op brede trappen, zonder leuning ervoor of achter. Heerlijk vond ik het, je kon iedereen goed waarnemen en voor de kerkleden zat er als het ware niets tussen hen en de liturgen en prekers. De grote zaal van de Philharmonie in Keulen en die van de eveneens nieuwe Elbphilharmonie in Hamburg zijn ook zo gebouwd, in Nederland zijn we natuurlijk al lang aan Vredenburg in Utrecht gewend dat deze indeling heeft. En ook door de grote voetbalstadions en poptempels zijn we het haast gewoon gaan vinden dat het geluid van beneden komt en wij tot op grote hoogte zitten. Maar niet in de meeste kerken. Om over na te denken?
Welke richting gaat ons gehoor op en in welke richting gaat ons applaus?
VL
 

lees meer »