zo 2 dec 2018  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Véronique Lindenburg
Zondagsviering 1e Zondag van de Advent Grote Kerk
Tekst(en): Openbaring 1:9-11 en 8:1-4 en Lucas 21:25 - 33

Het is vandaag de eerste zondag van Advent. De lezingen zijn: Openbaring 1:9-11 en 8:1-4. In de dienst sluiten wij aan bij het adventsproject van Kind op Zondag voor de kindernevendienst. Ons gezamenlijk thema is "Geloofsuitspraken" aan de hand van geloofsgetuigen. Vandaag Johannes die op Patmos gevangen zat. De kinderen gaan er inhoudelijk en creatief mee aan de slag. Iets om ons op te verheugen. Voor de eerste advent is het thema: "Bericht uit de hemel" n.a.v. de geloofsuitspraak "lk geloof in engelen". Maak het mee!
Liturgie

terug

Laatste nieuws

Blog

Welkom Welkom

lees meer »
 

Iedereen is welkom! Iedereen is welkom!

Bij ons is iedereen welkom!
Dat werd in de week van 7 januari weer eens duidelijk toen aan de gevel van het kantoor van de Protestantse Gemeente Naarden de regenboogvlag werd opgehangen. 

lees meer »
 
-------------- --------------

Januari

Wat is er beter dan (ook) aan het begin van een nieuw kalender alles wat geweest is, wat is, en wat komt in de handen te leggen van God?!
Al heel lang is er de internationale traditie, uitgaand van de Wereldraad van Kerken/World Council of Churches om daar een week lang aandacht aan te besteden. En daarmee ook kerken op te roepen buiten hun eigen grenzen te kijken. Om ondanks dogmatische en liturgische verschillen elkaar op te zoeken en samen te komen. Want God is éen.
Ieder jaar wordt de inhoud van deze week voorbereid door een oecumenische groep christenen ergens op de wereld. Dit jaar is de voorbereiding getroffen door Malta. Met oog voor de actualiteit brengen zij de tekst uit Handelingen 28 voor ogen waarin Paulus schipbreuk lijdt en op Malta gastvrij ontvangen wordt. “Zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons”. Woorden van toen, woorden voor nu.
Dit jaar vindt de Week van Gebed plaats van 19 tot en met 26 januari, wij vieren het éen week later.
kerkdiensten.

 

lees meer »