zo 2 dec 2018  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Véronique Lindenburg
Zondagsviering 1e Zondag van de Advent Grote Kerk
Tekst(en): Openbaring 1:9-11 en 8:1-4 en Lucas 21:25 - 33

Het is vandaag de eerste zondag van Advent. De lezingen zijn: Openbaring 1:9-11 en 8:1-4. In de dienst sluiten wij aan bij het adventsproject van Kind op Zondag voor de kindernevendienst. Ons gezamenlijk thema is "Geloofsuitspraken" aan de hand van geloofsgetuigen. Vandaag Johannes die op Patmos gevangen zat. De kinderen gaan er inhoudelijk en creatief mee aan de slag. Iets om ons op te verheugen. Voor de eerste advent is het thema: "Bericht uit de hemel" n.a.v. de geloofsuitspraak "lk geloof in engelen". Maak het mee!
Liturgie

terug

Laatste nieuws

Blog

19 mei 19 mei

lees meer »
 
28 mei Inspiratiemiddag Kerk en Cultuur 28 mei Inspiratiemiddag Kerk en Cultuur
lees meer »
 
-------------- --------------

Opstandi(n)g
Pasen is geweest. Het is ons weer overkomen: het bericht dat donker en dood niet het laatste woord hebben binnen het geloof in God de Vader en de Heer Jezus. Licht is in ons midden om nooit meer te verdwijnen, tot in eeuwigheid niet.
En nu zijn we onderweg naar Pinksteren. Om weer te weten dat de Geest van God bij ons is, dat wij in dit leven nooit alleen zijn. Zij (de Geest is taalkundig vrouwelijk) is er om ons aan te sporen vanuit het licht te leven en ervan uit te delen.
Dat we opstandig zijn tegen onrecht, ongerust over het gemis aan vrede op zo veel plaatsen. Dat we vriendelijk zijn en de vrede die er is delen. Dat wij tolerant en respectvol te zijn, juist voor wie en wat anders dan wijzelf lijkt. Vol van God’s liefde mogen wij zijn voor heel de bewoonde wereld.

 

lees meer »