zo 4 nov 2018  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Véronique Lindenburg
Zondagsviering Oogstdienst Grote Kerk
Tekst(en): Mattheus 25: 31-46

Wij vieren de Oogstdienst. Vroeger bekend onder de naam "Dankdag voor gewas en arbeid". In de lezingen, waaronder Mattheus 25:
31-46, gaat het over sociale rechtvaardig- heid. Want is het niet zo dat de oogst die God geeft eerlijk door mensen gedeeld moet worden? De cantorij verleent medewerking en zingt onder andere het mooie lied van Huub Oosterhuis: "Wat in stilte bloeit".
Wat in stilte bloeit, in de luwte van tuinen, onder de hete zon, op de akker, heeft Hij bestemd voor de tafel der armen. Aardekracht, zonkracht is Hij, licht in mensen, dat wij elkaar verblijden en doen leven, brood van genade worden, wijn van eeuwig leven.
Maar wie niets hebben, wie zal hen hieraan deelgeven ?
En die in weelde zwelgen en van niets weten, wie zal hen naar gerechtigheid doen verlangen?
Aanschijn der aarde, wie zal jou vernieuwen ? Hij die alles zal zijn in allen, heeft ons bestemd om aarde, jouw aanschijn te vernieuwen.
Liturgie
 

terug

Laatste nieuws

Blog

Welkom Welkom

lees meer »
 

Iedereen is welkom! Iedereen is welkom!

Bij ons is iedereen welkom!
Dat werd in de week van 7 januari weer eens duidelijk toen aan de gevel van het kantoor van de Protestantse Gemeente Naarden de regenboogvlag werd opgehangen. 

lees meer »
 
-------------- --------------

Baat bij muziek
Wij zijn een gemeente waar muziek in zit.
Iemand herkende dat in het lied “Baat bij muziek” van Daniël Lohues*
Muziek uut de hemel,
muziek uut de grond (...)

Zoveel verschil is er in mensen en in smaak van muziek, maar muziek zelf! - daarvan kan bijna iedereen zeggen: “dat doet mij goed”: dat helpt me als ik verdrietig ben of het vergroot mijn vrolijkheid, het brengt me tot rust of het geeft energie. Wat een kracht zit er in muziek, wat een geluk kan het brengen of troost.

Muziek van boer Harms,
'n fuga van Bach
'n ballade van Brahms,
muziekje veur ’s nachts (…)


In de Grote Kerk Naarden zijn naast concerten van de Stichting Grote Kerk gelegenheden met muziek in onze gemeente. Er is de Geliefdenvesper op zondag 3 november, in een zondagsdienst met cantorij op 3 en 24 november, met bas en piano op 17 november. Er zit muziek in deze novembermaand bij ons. Weet je welkom, ook “voor de muziek”.
Klik hier


 

lees meer »