zondag 27 november 2022 om 19.30 uur

1e Adventsvesper in de Grote Kerk
Voorganger(s): Ds. Lennart Heuvelman, ds. Peter Korver en Pastoor Carlos FabrilOecumenische, Liturgische herdenking van de burgermoord en brandstichting van Naarden in 1572.

Op zondag 27 november is er om 19.30 in de Grote Kerk een vesper, geleid door ds. Heuvelman, ds. Korver en pastoor Carlos Fabril waarin stil gestaan wordt bij de godsdienstige strijd in die periode, maar ook hoe sindsdien het wederzijdse begrip en oecumenische samenwerking aan belang heeft gewonnen.
Liturgie


Vespers in de adventstijd

In de vier weken voorafgaand aan Kerst, bent u niet alleen in de ochtenddiensten van harte welkom in de Grote Kerk, maar ook tijdens de inmiddels traditionele adventsvespers in de avond. Deze korte vieringen, die om 19.30 uur aanvangen, laten ons nog eens extra stilstaan bij de weg van advent, de tijd van wachten en verwachten. Een moment van stilte en verstilling, van meditatie en gebed. We hopen dat velen van u de vespers gedurende de adventstijd willen meevieren. We wensen elkaar een inspirerende adventstijd en voorbereiding op Kerst toe.
 

terug

Laatste nieuws

 

ADVENT 2022 ADVENT 2022

 

 

MUZIEK DIE STIL MAAKT MUZIEK DIE STIL MAAKT

Op initiatief van de Protestantse Gemeente Naarden werd op zondag 6 november 2022 'Koester de Namen' uitgevoerd als Geliefdengedachtenis. Muziek van Toon Hagen op tekst van Sytze de Vries. 
De Michaelscantorij en Musica Michaelis uit Zwolle met op orgel Wybe Kooijmans voerden in de Grote Kerk te Naarden onder leiding van Toon Hagen het muziekstuk gepassioneerd uit. Het werd een middag met muziek die stil maakt.Tekstdichter Sytze de Vries prees na afloop het eigen muzikale handschrift van Toon Hagen, die zich als geen ander toondichter kan noemen.
Klik hier voor meer informatie 

 
ZINSPIRATIE Naarden-Bussum: programma 22-23 ZINSPIRATIE Naarden-Bussum: programma 22-23

CCIV heeft voor 2022-2023 onder de titel Zinspiratie een gevarieerd programma gepresenteerd.
Zinspiratie in Naarden-Bussum (cciv.nl)

lees meer ยป