zondag 27 november 2022 om 19.30 uur

1e Adventsvesper in de Grote Kerk
Voorganger(s): Ds. Lennart Heuvelman, ds. Peter Korver en Pastoor Carlos Fabril

Oecumenische, Liturgische herdenking van de burgermoord en brandstichting van Naarden in 1572.

Op zondag 27 november is er om 19.30 in de Grote Kerk een vesper, geleid door ds. Heuvelman, ds. Korver en pastoor Carlos Fabril waarin stil gestaan wordt bij de godsdienstige strijd in die periode, maar ook hoe sindsdien het wederzijdse begrip en oecumenische samenwerking aan belang heeft gewonnen.

Vespers in de adventstijd

In de vier weken voorafgaand aan Kerst, bent u niet alleen in de ochtenddiensten van harte welkom in de Grote Kerk, maar ook tijdens de inmiddels traditionele adventsvespers in de avond. Deze korte vieringen, die om 19.30 uur aanvangen, laten ons nog eens extra stilstaan bij de weg van advent, de tijd van wachten en verwachten. Een moment van stilte en verstilling, van meditatie en gebed. We hopen dat velen van u de vespers gedurende de adventstijd willen meevieren. We wensen elkaar een inspirerende adventstijd en voorbereiding op Kerst toe.