zondag 27 november 2022 om 10.15 uur

Zondagsviering 1e Adventszondag
Voorganger(s): Ds. Peter Korver
Tekst(en): Jesaja 2We lezen uit Jesaja 2 dat begint met de woorden "Eens komt de dag".
Dat zal het thema zijn van de viering. Het zijn woorden van verwachting, die passen bij Advent.
De profeet spreekt woorden van troost en positieve verwachting, "dat volken hun zwaarden omsmeden tot ploegijzers ... geen mens zal nog de wapens leren hanteren." Kunnen zulke utopische woorden ons inspireren in een tijd dat oorlog dichtbij is en we meer op wapens vertrouwen dan ooit? Laten we ze verbinden met degene naar wiens komst wij in deze periode uitkijken: Kijk, je koning is in aantocht. Hij is zachtmoedig en rijdt op een ezel. Hij is een mens van vrede. "Laten we leven in het licht van de Eeuwige".
Liturgie

terug

Laatste nieuws

 

ADVENT 2022 ADVENT 2022

 

 

MUZIEK DIE STIL MAAKT MUZIEK DIE STIL MAAKT

Op initiatief van de Protestantse Gemeente Naarden werd op zondag 6 november 2022 'Koester de Namen' uitgevoerd als Geliefdengedachtenis. Muziek van Toon Hagen op tekst van Sytze de Vries. 
De Michaelscantorij en Musica Michaelis uit Zwolle met op orgel Wybe Kooijmans voerden in de Grote Kerk te Naarden onder leiding van Toon Hagen het muziekstuk gepassioneerd uit. Het werd een middag met muziek die stil maakt.Tekstdichter Sytze de Vries prees na afloop het eigen muzikale handschrift van Toon Hagen, die zich als geen ander toondichter kan noemen.
Klik hier voor meer informatie 

 
ZINSPIRATIE Naarden-Bussum: programma 22-23 ZINSPIRATIE Naarden-Bussum: programma 22-23

CCIV heeft voor 2022-2023 onder de titel Zinspiratie een gevarieerd programma gepresenteerd.
Zinspiratie in Naarden-Bussum (cciv.nl)

lees meer ยป