zondag 13 november 2022 om 10.15 uur

Zondagsviering omlijst door muziek
Voorganger(s): Ds. Marnix van der Sijs
Tekst(en): Lucas 20: 27 - 38
Wat gebeurt er met ons als wij gestorven zijn? Is er leven na de dood?
In deze herfsttijd waarin de vergankelijkheid van al wat leeft zo zichtbaar is zijn dar reële vragen.
In de lezing van vandaag getuigt Jezus van zijn geloof: de God aan wie hij zich toevertrouwt is geen God van doden, maar van levenden. Geloven in de opstanding is soms niet meer, maar ook niet minder dan de weigering om je neer te leggen bij het platte idee dat het na de dood allemaal afgelopen is.
Ook al hebben we moeite met het idee van een lichamelijke opstanding, dat hoeft niet in mindering te komen op de ervaring van zin van ons leven en het vertrouwen in duurzame liefde van God voor ons, ook voorbij de grens van dit leven.
Liturgie

terug

Laatste nieuws

 

ADVENT 2022 ADVENT 2022

 

 

MUZIEK DIE STIL MAAKT MUZIEK DIE STIL MAAKT

Op initiatief van de Protestantse Gemeente Naarden werd op zondag 6 november 2022 'Koester de Namen' uitgevoerd als Geliefdengedachtenis. Muziek van Toon Hagen op tekst van Sytze de Vries. 
De Michaelscantorij en Musica Michaelis uit Zwolle met op orgel Wybe Kooijmans voerden in de Grote Kerk te Naarden onder leiding van Toon Hagen het muziekstuk gepassioneerd uit. Het werd een middag met muziek die stil maakt.Tekstdichter Sytze de Vries prees na afloop het eigen muzikale handschrift van Toon Hagen, die zich als geen ander toondichter kan noemen.
Klik hier voor meer informatie 

 
ZINSPIRATIE Naarden-Bussum: programma 22-23 ZINSPIRATIE Naarden-Bussum: programma 22-23

CCIV heeft voor 2022-2023 onder de titel Zinspiratie een gevarieerd programma gepresenteerd.
Zinspiratie in Naarden-Bussum (cciv.nl)

lees meer ยป