zondag 17 april 2022 om 10.15 uur

Paasmorgen viering in de Grote Kerk m.m.v. de Naarder cantorij o.l.v. Ike Wolters, Wybe Kooijmans en Edward de Bode
Voorganger(s): Ds. Lennart Heuvelman
Tekst(en): Jesaja 51: 9-11 en Johannes 20: 1-18We vieren het feest van de opstanding! Het feest van de bevrijding van de dood, het feest van het nieuwe begin, feest van het leven. Het is niet goed om slechts bij het (lege) graf stil te blijven staan, de opstanding maakt immers opstandig. Het graf vormt vooral een vertrekpunt en markeert een nieuw begin. Dat we zullen leven en anderen bij het leven betrekken! Jezus is en blijft de Iévende, waar wij zijn woorden blijven naspreken en doen 'zoals hij heeft gedaan'. We lezen in de dienst het opstandingsevangelie in Johannes 20: 1-18, waarin het zoeken van Maria van Magdala naar haar Heer telkens weer ontroert. De lezing uit het Oude Testament is Jesaja 51: 9-11. In deze dienst zal de cantorij o.l.v. Ike Wolters haar zeer gewaardeerde medewerking verlenen, evenals onze organist Wybe Kooijmans en trompettist Edward de Bode. We wensen elkaar een heel feestelijke en inspirende paasviering toe!

Liturgie
 

terug

Laatste nieuws

 


Bell Moods Bell Moods

Op donderdag 11 augustus a.s. is er in de Grote Kerk een bijzonder concert in de serie Orgel Anders.
Beiaardier Boudewijn Zwart en organist Wybe Kooijmans laten samen de klokken luiden! Een spektakel: orgel en een mobiel carillon. Bekijk hier het boekje Orgel Anders 2022.

 

Vrouwen in de Bijbel Vrouwen in de Bijbel

In de zomermaanden juli en augustus is het thema in de zondagse vieringen ‘Vrouwen in de Bijbel’.
Gastpredikant Tanja Viveen-Molenaar, werkzaam als geestelijk verzorger in Naarderheem, startte de reeks op zondag 3 juli 2022 met Ruth. Ds. Lennart Heuvelman ging op 10 juli 2022 in op Mirjam, Exodus 2.
Op 17 juli 2022. lazen we over een andere Mirjam, in de evangelieverhalen die in het Grieks geschreven zijn, is haar naam Maria. Ds. Lennart Heuvelman concentreerde zich op haar ontmoeting met Elisabeth, Lucas 1. 
Zondag 24 juli hoorden we het verhaal van de naamloze Samaritaanse vrouw die Jezus ontmoet bij de bron, Johannes 4. 
Op de laatste zondag van de maand juli koos gastpredikant ds. Bram Sneep voor een tekst in Lucas 7 over de vrouw die Jezus zalft. 

Vooruitblik 
7 augustus: Maria en Marta – Lucas 10
14 augustus: de Syro-Fenicische vrouw – Marcus 7
21 augustus: Hanna – 1 Samuel 1, Lucas 1
 

lees meer »
 

Het slavernijverleden heeft sporen nagelaten in de kerkelijke geschiedenis. Om daarmee in het reine te komen, werkt de Protestantse Kerk mee aan een onderzoek naar de betrokkenheid van protestantse ke
Over racisme en slavernij Over racisme en slavernij

Het slavernijverleden heeft sporen nagelaten in de kerkelijke geschiedenis. Om daarmee in het reine te komen, werkt de Protestantse Kerk mee aan een onderzoek naar de betrokkenheid van protestantse kerken bij slavernij en kolonialisme. Daarin wordt onder meer in kaart gebracht hoe het denken over slavernij en racisme is ontwikkeld. Hoe acteerde de Protestantse Kerk de afgelopen decennia op deze twee thema’s?

lees meer »