donderdag 14 april 2022 om 19.30 uur

Witte Donderdag viering in de Witte Kerk; dienst van Schrift en Tafel m.m.v. de Naarder cantorij o.l.v. Ike Wolters
Voorganger(s): Ds. Lennart Heuvelman
Tekst(en): Johannes 13: 1-15

We vieren als gemeente de dienst van Schrift en Tafel. We lezen het evangelie van de voetwassing van de leerlingen door Jezus, zoals verwoord in Johannes 13: 1-15. Vervolgens breken we het brood en delen de wijn, gedenken hoe Jezus uit Nazareth zijn lichaam gaf als brood voor de wereld. We vieren zijn liefde, ten einde toe. Het is de opmaat voor de dienst van Goede Vrijdag, daarom verlaten we in stilte de kerk. De Naarder Cantorij onder leiding van Ike Wolters verleent medewerking aan deze Witte Donderdag-viering. Allen van harte uitgenodigd.
Liturgie
 

terug

Laatste nieuws

 


Bell Moods Bell Moods

Op donderdag 11 augustus a.s. is er in de Grote Kerk een bijzonder concert in de serie Orgel Anders.
Beiaardier Boudewijn Zwart en organist Wybe Kooijmans laten samen de klokken luiden! Een spektakel: orgel en een mobiel carillon. Bekijk hier het boekje Orgel Anders 2022.

 

Vrouwen in de Bijbel Vrouwen in de Bijbel

In de zomermaanden juli en augustus is het thema in de zondagse vieringen ‘Vrouwen in de Bijbel’.
Gastpredikant Tanja Viveen-Molenaar, werkzaam als geestelijk verzorger in Naarderheem, startte de reeks op zondag 3 juli 2022 met Ruth. Ds. Lennart Heuvelman ging op 10 juli 2022 in op Mirjam, Exodus 2.
Op 17 juli 2022. lazen we over een andere Mirjam, in de evangelieverhalen die in het Grieks geschreven zijn, is haar naam Maria. Ds. Lennart Heuvelman concentreerde zich op haar ontmoeting met Elisabeth, Lucas 1. 
Zondag 24 juli hoorden we het verhaal van de naamloze Samaritaanse vrouw die Jezus ontmoet bij de bron, Johannes 4. 
Op de laatste zondag van de maand juli koos gastpredikant ds. Bram Sneep voor een tekst in Lucas 7 over de vrouw die Jezus zalft. 

Vooruitblik 
7 augustus: Maria en Marta – Lucas 10
14 augustus: de Syro-Fenicische vrouw – Marcus 7
21 augustus: Hanna – 1 Samuel 1, Lucas 1
 

lees meer »
 

Het slavernijverleden heeft sporen nagelaten in de kerkelijke geschiedenis. Om daarmee in het reine te komen, werkt de Protestantse Kerk mee aan een onderzoek naar de betrokkenheid van protestantse ke
Over racisme en slavernij Over racisme en slavernij

Het slavernijverleden heeft sporen nagelaten in de kerkelijke geschiedenis. Om daarmee in het reine te komen, werkt de Protestantse Kerk mee aan een onderzoek naar de betrokkenheid van protestantse kerken bij slavernij en kolonialisme. Daarin wordt onder meer in kaart gebracht hoe het denken over slavernij en racisme is ontwikkeld. Hoe acteerde de Protestantse Kerk de afgelopen decennia op deze twee thema’s?

lees meer »