zo 15 mrt 2020  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Lennart Heuvelman
De Grote Kerk is, voor wie daar inspiratie in vindt of daar anderszins behoefte aan heeft, tussen 10.00 en 11.00 uur geopend voor persoonlijk gebed of het aansteken van een lichtje in de stiltekapel.

Ds. Lennart Heuvelman zal tussen 10.00 en 11.00 uur aanwezig zijn voor ontmoeting en gesprek. Misschien ook een gebed voor wie dat op prijs stelt.  We zoeken de stilte op de zondagochtend, verstilling en rust, bezinning en meditatie. Dat kunt u persoonlijk doen. Of de predikant helpt u, als u dat op prijs stelt, graag verder op weg.

Het thema van de dienst zou ‘Verstilling en herbronning’ zijn, aan de hand van het verhaal van de ontmoeting van Jezus met de Samaritaanse vrouw bij de bron: neem de tijd en zoek de stilte om terug te keren tot je bron, neem rust om je bron te ontdekken. En als je die hebt gevonden, in de stilte en de rust, kun je (pas, dán pas) weer een bron voor de ander zijn.
 

terug

Laatste nieuws

Blog

Corona nieuws Corona nieuws
lees meer »
 
Kind op zondag Kind op zondag
lees meer »
 
-------------- --------------

Goede God, op liefde is uw schepping gebouwd, hebt u mens en dier en al wat leeft samengebracht.

Uw Woord is een licht voor onze voeten, uw daden verschijnen vaak onverwacht.
Dat uw licht de weg voor ons uit helder zichtbaar maakt, dat de storm op meer of zee ons naar u leidt.
 
Als wij uw veilige haven niet zien – dat wij zoeken, als wij uw weg niet weten – dat wij die vinden, als wij anderen verhinderen u te ontdekken – dat wij zwijgen, als wij het goede tegenhouden – dat wij ons bezinnen.
 
Wereldwijd willen wij Jezus Christus volgen, zijn wij uw kerk. Dat wij elkaar daarin herkennen als gezegende kinderen van u.
Sterk ons vertrouwen in u die ons liefhebt op zoveel manieren.
 Dat wij in uw Naam gastvrij mogen zijn voor wie het nodig heeft.
 
Goede God, dat wij tot uw eer “buitengewoon vriendelijk” *

mogen zijn voor heel uw bewoonde wereld.

(VL, gebed in kerkdienst 2.2.20 - *Handelingen 28:2) 

lees meer »