zo 22 sep 2019  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Annegreet van Wijk van de Doopsgezinde Gemeente Bussum-Naarden (preek) , ds. Petra Smit van de Vrij Evangelische Kerk Bussum en ds. Véronique Lindenburg.
Oecumenische Vredesdienst - Grote Kerk

Wij sluiten creatief aan bij de voorzetten van PAX rond het thema "Vrede verbindt over grenzen'.
Vredesweek 21-29 september
Het thema van de Vredesweek is dit jaar: Vrede verbindt over grenzen. Vrede mag nooit vanzelfsprekend worden. Het kan mensen steeds weer met elkaar verbinden.

Vanuit de Raad van Kerken Naarden-Bussum-HilversumseMeent is de Oecumenische Werkgroep bij de voorbereidingen van de oecumenische Vredesdienst betrokken.
Liturgie


Kerkdienst beluisteren

terug

Laatste nieuws

Blog

-------------- --------------

lees meer »
 
Welkom Welkom

lees meer »
 
-------------- --------------

Oktober

Applaus

Na mooie muziek kan het me storen, ineens die bak van geluid die van beneden komt na een muzikale presentatie die meestal van bovenaf is gekomen.
In de muziek is het net als in een kerk waar de verhoudingen ook meestal zo zijn. Het geluid komt vanaf de hogere lezenaar, preekstoel of het hoog hangende orgel. Al was ik ooit predikant in Tilburg en was Studentenkerk Maranatha andersom gebouwd. De liturg en preker stond beneden, de gemeente eromheen op brede trappen, zonder leuning ervoor of achter. Heerlijk vond ik het, je kon iedereen goed waarnemen en voor de kerkleden zat er als het ware niets tussen hen en de liturgen en prekers. De grote zaal van de Philharmonie in Keulen en die van de eveneens nieuwe Elbphilharmonie in Hamburg zijn ook zo gebouwd, in Nederland zijn we natuurlijk al lang aan Vredenburg in Utrecht gewend dat deze indeling heeft. En ook door de grote voetbalstadions en poptempels zijn we het haast gewoon gaan vinden dat het geluid van beneden komt en wij tot op grote hoogte zitten. Maar niet in de meeste kerken. Om over na te denken?
Welke richting gaat ons gehoor op en in welke richting gaat ons applaus?
VL
 

lees meer »