zo 2 jun 2019  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Véronique Lindenburg
Zondagsviering Grote Kerk
Tekst(en): Johannes 14:15-21

In deze dienst wordt in samenwerking met de Diaconie aandacht besteed aan de natuur en het klimaat in het bijzonder.
In het Evangelie naar Johannes 14:15-21 horen wij Jezus' belofte over de Geest die na hem zou komen. En hij spreekt over zijn liefde voor de mensen en de band met God de Vader.

Van de zon leren te verwarmen
Van de zon leren te verwarmen, van de wolken leren licht te zweven, van de wind leren een zetje te geven, van de vogels leren hoogte te winnen, van de bomen leren standvastig te zijn.
Van de bloemen het stralen leren, van de stenen het stilliggen leren, van de struiken in de lente vernieuwing leren, van de bladeren in de herfst laten vallen leren, van de stroom de hartstocht leren.
Van de regen leren zich uit te laten stromen, van de aarde leren moederlijk te zijn, van de maan leren zichzelf te veranderen, van de sterren leren een van de velen te zijn, van de seizoenen leren, dat het leven steeds opnieuw begint.
Ute Latendorf
(Uit: Peter Müller, De weg van mijn verlangen.
Een spirituele pelgrimsgids,
Baarn: Forte /Averbode, 2011)

Liturgie
Preek
Kerkdienst beluisteren

terug

Laatste nieuws

Blog

Zomergroet Zomergroet

lees meer »
 

Iedereen is welkom! Iedereen is welkom!

Bij ons is iedereen welkom!
Dat werd in de week van 7 januari weer eens duidelijk toen aan de gevel van het kantoor van de Protestantse Gemeente Naarden de regenboogvlag werd opgehangen. 

lees meer »
 
---------------- ----------------

Blog Juli
De heilige Geest is Gods adem die niet stokt, maar blaast en zucht, altijd in beweging. Naar ons toe, samen met ons. Gods Geest roept ons allemaal op om niet om te kijken, maar vooruit.
Om niet te leven en dromen en geloven zoals vroeger, maar vanuit het nu. Niet te hechten aan zaken en vormen, niet vastgeplakt te raken aan het pluche van gewoontes en zeker niet aan macht ten koste van anderen.
Vooruit kijken om in de maatschappij de levenskracht van Gods Geest door te geven, in ons doen en laten mensen in Gods naam geluk en goedheid te brengen. Om Gods  geloofsgemeenschap, de kerk, in beweging te laten zijn.
Alle generaties zijn daarbij nodig, mensen in al hun diversiteit. We mogen ons laten verrassen door de Geest.  Een ander zal ons dan eens beleefd en dan weer dringend vragen rekening te houden met mensen in deze tijd. Wij mogen elkaar in liefde uitdagen.
Mens mogen wij zijn, onderweg met elkaar, altijd naar een betere wereld en uiteindelijk naar het Koninkrijk toe. Eén mogen wij zijn in de gemeente van Christus. Eén in beweging, door Gods kracht, tot zijn eer, tot shalom voor de wereld.
Een mooie zomer gewenst!
VL
 

lees meer »