zo 2 jun 2019  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Véronique Lindenburg
Zondagsviering Grote Kerk
Tekst(en): Johannes 14:15-21

In deze dienst wordt in samenwerking met de Diaconie aandacht besteed aan de natuur en het klimaat in het bijzonder.
In het Evangelie naar Johannes 14:15-21 horen wij Jezus' belofte over de Geest die na hem zou komen. En hij spreekt over zijn liefde voor de mensen en de band met God de Vader.

Van de zon leren te verwarmen
Van de zon leren te verwarmen, van de wolken leren licht te zweven, van de wind leren een zetje te geven, van de vogels leren hoogte te winnen, van de bomen leren standvastig te zijn.
Van de bloemen het stralen leren, van de stenen het stilliggen leren, van de struiken in de lente vernieuwing leren, van de bladeren in de herfst laten vallen leren, van de stroom de hartstocht leren.
Van de regen leren zich uit te laten stromen, van de aarde leren moederlijk te zijn, van de maan leren zichzelf te veranderen, van de sterren leren een van de velen te zijn, van de seizoenen leren, dat het leven steeds opnieuw begint.
Ute Latendorf
(Uit: Peter Müller, De weg van mijn verlangen.
Een spirituele pelgrimsgids,
Baarn: Forte /Averbode, 2011)

Liturgie
Preek
Kerkdienst beluisteren

terug

Laatste nieuws

Blog

Vaderdag Vaderdag

lees meer »
 

Iedereen is welkom! Iedereen is welkom!

Bij ons is iedereen welkom!
Dat werd in de week van 7 januari weer eens duidelijk toen aan de gevel van het kantoor van de Protestantse Gemeente Naarden de regenboogvlag werd opgehangen. 

lees meer »
 
-------------- --------------

ZIN
Dagblad Trouw heeft een Zingevingstest gemaakt. In de Naarder Kring bogen we ons er gezamenlijk over. 14 Vragen over leven en dood, gezondheid en werk, familie en vriendschappen enzovoort. Soms is heel duidelijk de christelijke/Bijbelse oorsprong van de vragen te herkennen. Een zin als “Ik word geliefd” en “Politiek zorgt voor een rechtvaardige samenleving” onthult die kleur…
Toen wij in de Naarder Kring alle vragen besproken hadden en klaar waren met onze groeps-antwoorden lazen wij een uitkomst die niet vreemd is voor mensen in de kerk. Maar die – in ieder geval naar mijn mening – niet helemaal bij de tijd is. Wij “zorgen goed voor anderen”. Fijn, kun je denken. Maar wij hebben inmiddels ook de zware en moeilijke kant daarvan gezien. Zoals nog onlangs in de dramatische reportage in de NRC over het lot van mantelzorgers. Soms hebben ze teveel liefde en gaat het ten koste van henzelf.
Ik denk dan graag aan de woorden van Jezus: Houd van de ander zoals je van jezelf houdt. Jíj doet ertoe, want jij zelf “bent geliefd”. Lees: Marcus 12:28-34.
De laatste vraag van de Zingevingstest gaat over God. Je kunt uit 4 opties kiezen. Vind je: a) God is Goed, b) Ik ben mijn eigen God, c) God is de Ander of d) God is dood.
Een aanrader dus, om alleen te maken, en zeker om met anderen te bespreken.
Doe de Zingevingstest

Lees meer 

lees meer »