zo 19 mei 2019  om 10.00 uur
Voorganger: Dr. Jan Peter Schouten
Zondagsviering Grote Kerk

Deze zondag ligt nog geheel onder het beslag van het Paasfeest. Nieuw leven is begonnen in de opstanding van Christus.
We lezen een van de bekendste paasverhalen: dat van de Emmaüsgangers (Lucas 24: 13-35). De opgestane Heer wordt hier getekend als één die met mensen meegaat en hun blijvend de richting in het leven wijst. Hij is geen figuur uit het verleden, waar gelovigen zich desgewenst door kunnen laten inspireren. Maar hij maakt het hier en nu mogelijk om God te ontmoeten. Met begrippen uit dit Bijbelverhaal: zowel in het openen van de Schriften als in het breken van het brood wordt mensen de ogen geopend. Ooit is God zichtbaar geworden in de geschiedenis van zijn volk. Mensen hebben de opdracht verstaan om zich in heel het leven op
Hem te richten (Deuteronomium 6: 6-13). Na Pasen is het gezicht van God nader ingevuld: in Jezus zien wij hoe Hij bij ons wil zijn. En de Emmaüsgangers tonen ons hoe dan de mismoedigheid verdwijnt en de hoop opbloeit!

Liturgie


kerkdienst beluisteren

terug

Laatste nieuws

Blog

Vaderdag Vaderdag

lees meer »
 

Iedereen is welkom! Iedereen is welkom!

Bij ons is iedereen welkom!
Dat werd in de week van 7 januari weer eens duidelijk toen aan de gevel van het kantoor van de Protestantse Gemeente Naarden de regenboogvlag werd opgehangen. 

lees meer »
 
-------------- --------------

ZIN
Dagblad Trouw heeft een Zingevingstest gemaakt. In de Naarder Kring bogen we ons er gezamenlijk over. 14 Vragen over leven en dood, gezondheid en werk, familie en vriendschappen enzovoort. Soms is heel duidelijk de christelijke/Bijbelse oorsprong van de vragen te herkennen. Een zin als “Ik word geliefd” en “Politiek zorgt voor een rechtvaardige samenleving” onthult die kleur…
Toen wij in de Naarder Kring alle vragen besproken hadden en klaar waren met onze groeps-antwoorden lazen wij een uitkomst die niet vreemd is voor mensen in de kerk. Maar die – in ieder geval naar mijn mening – niet helemaal bij de tijd is. Wij “zorgen goed voor anderen”. Fijn, kun je denken. Maar wij hebben inmiddels ook de zware en moeilijke kant daarvan gezien. Zoals nog onlangs in de dramatische reportage in de NRC over het lot van mantelzorgers. Soms hebben ze teveel liefde en gaat het ten koste van henzelf.
Ik denk dan graag aan de woorden van Jezus: Houd van de ander zoals je van jezelf houdt. Jíj doet ertoe, want jij zelf “bent geliefd”. Lees: Marcus 12:28-34.
De laatste vraag van de Zingevingstest gaat over God. Je kunt uit 4 opties kiezen. Vind je: a) God is Goed, b) Ik ben mijn eigen God, c) God is de Ander of d) God is dood.
Een aanrader dus, om alleen te maken, en zeker om met anderen te bespreken.
Doe de Zingevingstest

Lees meer 

lees meer »