zondag 10 maart 2024 om 10.15 uur

Zondagsviering 4e zondag in de 40 dagentijd
Voorganger(s): Ds. Evert-Jan van Katwijk
Tekst(en): Psalm 127 en Marcus 14, vers 32 t/m 41Op zondag Laetare, midden in de 40-dagentijd, is het eigenlijk klein-Pasen; al even schijnt het nieuwe witte licht door het paars heen en verandert het in roze. Twee van zulke zondagen zijn er door het jaar heen; één in paars van de Adventstijd en deze. De liturgische kleur is dan roze en het Woord uit de Bijbel geeft licht. Mooi om bij Petrus te zien dat hij daarbij in slaap is gevallen (Marcus 14, vers 32 t/m 41). Misschien moeten we dat niet zo negatief zien als we altijd gedaan hebben; God geeft het zijn beminden in de slaap (Psalm 127).
Liturgie
 

terug

Laatste nieuws

 

Politieke loopgraven staan oplossingen in de weg Politieke loopgraven staan oplossingen in de weg

                                                                                    

Pas wanneer we elkaar recht in de ogen kunnen kijken, kan er een begin gemaakt worden aan een helingsproces. Voor wat betreft de situatie in Palestina en Israel lijkt dit misschien wel verder weg dan ooit. Het is daarom belangrijk om te leren elkaars wonden aan te raken. Het is hartverscheurend om de beelden van het ongelofelijke diepe lijden te zien. In de viering van Goede Vrijdag dit jaar kregen het diepe lijden van Joden, Palestijnen en andere volken schrijnende weerklank. 

lees meer »
 
Nieuwe predikant Nieuwe predikant

                                                                                                                                              
In een verbintenisdienst op zondagmiddag 4 februari a.s. in de Grote Kerk of Sint Vituskerk in Naarden is ds. Evert-Jan van Katwijk zijn werk in de vestingstad gestart.
Hij is als fulltime predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente te Naarden. 

Foto: Teun Bijkerk

lees meer »
 
Groene Golf Groene Golf

                                                                                              

Deze interactieve workshop over duurzaam leven in tijden van klimaatverandering maakte de tongen los. Yvonne de Wijn, Remko Boesveld en Alfred Slomp gingen niet om de complexiteit van het onderwerp heen Zij slaagden erin de aandacht te richten op wat je wel kunt doen. De aanwezigen waren waarderend over de interactieve werkvormen. Zij deelden volop eigen ervaringen en spoorden elkaar aan om in actie te komen rond de thema's:

- hoe verduurzaam je je huis
- hoe stel je je menu samen
- hoe ga je minder kopen
- hoe ga je om met vervoer
- hoe kun je positieve invloed hebben op systeemverandering.


 

lees meer »