donderdag 6 april 2023 om 19.30 uur

Witte Donderdag viering Heilig Avondmaal in de Witte Kerk m.m.v. de Naarder Cantorij o.l.v. Bart Klijnsmit
Voorganger(s): Ds. Peter Korver
Tekst(en): Johannes 13: 1-15We gedenken de laatste maaltijd die Jezus had met zijn leerlingen, maar vieren ook de instelling van het avondmaal, een plechtigheid waarbij brood en wijn met elkaar gedeeld wordt om hem te gedenken.
We lezen Johannes 13: 1-15 en staan nader stil bij Jezus' woorden: "Begrijpen jullie wat ik gedaan heb?" (vers 12).
Liturgie
 

terug

Laatste nieuws

 

Moed houden Moed houden


lees meer »
 
Huub Oosterhuis: lieddichter over muren heen Huub Oosterhuis: lieddichter over muren heenOp eerste Paasdag is op 89-jarige leeftijd de dichter en theoloog Huub Oosterhuis overleden. Hij had ’s middags nog via een livestream gekeken naar een uitvoering van zijn liederen door zijn dochter Trijntje in de Dominicuskerk in Amsterdam. In de vroege avond is hij ingeslapen.
Het overlijden van Huub Oosterhuis was groot nieuws. Het was de volgende dag het eerste item in het NOS-journaal en een documentaire over zijn leven werd diezelfde dag op maar liefst twee publieke zenders uitgezonden. Alle landelijke dagbladen publiceerden een paginagroot in memoriam. Ook buitenlandse media maakten er melding van.

Tekst: Peter Nissen op de website van de Raad van Kerken in Nederland

lees meer »
 
Pinksteren Pinksteren
Het is Pinksteren. Voor kerken is het een feestdag die ook wel wordt gezien als de verjaardag van de christelijke kerk wereldwijd. Pinksteren staat voor geestkracht, voor kracht uit de hemel.

In de viering op zondag 28 mei a.s. in de Grote Kerk te Naarden lichtte ds. Marnix van der Sijs toe wat er met Pinksteren gebeurt en wat ons kan overkomen. Hij gaf ons mee dat er onverwacht levendmakende krachten tevoorschijn kunnen komen die heel je bestaan kunnen veranderen.

 

lees meer »