zo 1 mrt 2020  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Lennart Heuvelman
Zondagsviering Grote Kerk 1e zondag 40-dagentijd
Tekst(en): Genesis 2:15 3:9 en Matteüs 4: 1-11

De naam van deze zondag komt uit Psalm 91, 'Invocabit': Roep je mij aan (lk zal antwoorden en in de nood zal lk bij je zijn). Centraal staat het thema 'Mens, waar ben je?' We lezen Genesis
2:15 — 3:9 en het evangelie traditiegetrouw in Matteüs 4: 1-11, de verzoeking van Jezus in de woestijn. Bijzonder is dat de Naarder Cantorij, als het even kan ondersteund door projectzangers/zangeressen uit de gemeente, enkele Matteüs-koralen van J.S. Bach zal zingen. De liturgie is daaromheen vormgegeven. We zien uit naar deze ingetogen, doch muzikale viering.

 In de dienst van 1 maart zal Arwout Huygen van Dyck worden bevestigd als kerkrentmeester (niet-ouderling).
Liturgie

Kerkdienst beluisteren
 

terug

Laatste nieuws

Blog

Hemelvaartsdag Hemelvaartsdag

Orgelconcert Wybe Kooijmans vanuit de Grote Kerk

klik hier

 

 
Uit de Nieuwe Wereld Uit de Nieuwe Wereld
lees meer »
 
Nieuwe protocollen Nieuwe protocollen

De versoepeling van maatregelen die het coronavirus bestrijden, leidt tot protocollen met nog steeds stringente aanwijzingen voor samenkomsten. Aangespoord door wat we kort gezegd 3 C’s noemen, zoeken we in eigen kring en daarbuiten naar initiatieven die bijdragen aan saamhorigheid op fysieke afstand van elkaar.
Er is veel creativiteit. Vaak met gebruikmaking van digitale technologie. Het meest vallen de online kerkdiensten op, vaak via een live-opname. In eigen kring experimenteren we met beeldregistraties in de Grote Kerk. Op andere plekken in de regio  en in het land is daar al meer ervaring mee. We spiegelen ons aan die initiatieven elders. Daarbij is het beeldmateriaal uit de Westerkerk in Amsterdam voor ons nastrevenswaardig. We nodigen u uit met ons mee te kijken naar de uitzendingen die onder onze aandacht werden gebracht en wijzen u op onze eigen audio- en beeldregistraties.

* Iedere zondag vanaf 10.00 uur: registratie onder Kerkdienst vanuit de Grote Kerk te Naarden: gebed omlijst met muziek op piano of orgel. 

*Iedere zondag: overdenking op televisie NPO 2 vanuit het landelijk dienstencentrum van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) met wisselende predikanten.Tijdstip: 9.20 uur.

*Iedere zondag: kerkdienst op regionale televisie via gooitv.nl of via kanaal 1432 bij KPN , kanaal 41 bij Ziggo vanuit wijkgemeenten Wilhelminakerk, Spieghelkerk en Sion te Bussum. Tijdstip: 10.30 uur. 


WdVK, 14.05.20

 

lees meer »