zo 8 dec 2019  om 19.30 uur
Voorganger: Ds. Lennart Heuvelman
Adventsvesper Grote Kerk m.m.v. de Naarder cantorij o.l.v. Ike Wolters

In de tweede Adventsvesper werkt de volledige cantorij mee en is Henriëtte Bout op fluit aanwezig. In deze vesper zingen we wederom het 'nieuwe' Magnificat. De cantorijdeelname in deze vesper is gebaseerd op beide koralen uit de Bachcantate 'Herz und Mund und Tat und Leben" BWV 147 die samen met orgel en fluit worden uitgevoerd. Deze cantate is misschien wel het meest bekend door de koraalzetting waarmee zowel het eerste als het tweede deel afsluit. Vooral door de vele bewerkingen die met de Engelse tekst 'Jesu, joy of men's desiring' gemaakt zijn, kennen vele deze muziek. Deze tweedelige cantate is een uitbreiding en omwerking van een eerdere cantate uit Weimar voor de 4e Adventszondag in 1716. Bach heeft deze cantate zo bewerkt dat deze bruikbaar werd voor het feest van Onze Lieve Vrouwe Visitatie, waarop het bezoek van Maria aan haar bejaarde, eveneens zwangere, nicht Elisabeth wordt herdacht. Vooral door toevoeging van enkele recitatieven met verwijzingen naar de Evangelielezing uit Lucas 1: 39-56 (met de lofzang van Maria) paste Bach de cantate aan voor zijn nieuwe bestemming. Toch bleef het oorspronkelijke karakter, n.l. De verwachting van de komende Christus, behouden.
Liturgie

Kerkdienst beluisteren

 

terug

Laatste nieuws

Blog

Hemelvaartsdag Hemelvaartsdag

Orgelconcert Wybe Kooijmans vanuit de Grote Kerk

klik hier

 

 
Uit de Nieuwe Wereld Uit de Nieuwe Wereld
lees meer »
 
Nieuwe protocollen Nieuwe protocollen

De versoepeling van maatregelen die het coronavirus bestrijden, leidt tot protocollen met nog steeds stringente aanwijzingen voor samenkomsten. Aangespoord door wat we kort gezegd 3 C’s noemen, zoeken we in eigen kring en daarbuiten naar initiatieven die bijdragen aan saamhorigheid op fysieke afstand van elkaar.
Er is veel creativiteit. Vaak met gebruikmaking van digitale technologie. Het meest vallen de online kerkdiensten op, vaak via een live-opname. In eigen kring experimenteren we met beeldregistraties in de Grote Kerk. Op andere plekken in de regio  en in het land is daar al meer ervaring mee. We spiegelen ons aan die initiatieven elders. Daarbij is het beeldmateriaal uit de Westerkerk in Amsterdam voor ons nastrevenswaardig. We nodigen u uit met ons mee te kijken naar de uitzendingen die onder onze aandacht werden gebracht en wijzen u op onze eigen audio- en beeldregistraties.

* Iedere zondag vanaf 10.00 uur: registratie onder Kerkdienst vanuit de Grote Kerk te Naarden: gebed omlijst met muziek op piano of orgel. 

*Iedere zondag: overdenking op televisie NPO 2 vanuit het landelijk dienstencentrum van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) met wisselende predikanten.Tijdstip: 9.20 uur.

*Iedere zondag: kerkdienst op regionale televisie via gooitv.nl of via kanaal 1432 bij KPN , kanaal 41 bij Ziggo vanuit wijkgemeenten Wilhelminakerk, Spieghelkerk en Sion te Bussum. Tijdstip: 10.30 uur. 


WdVK, 14.05.20

 

lees meer »