zo 19 mei 2019  om 10.00 uur
Voorganger: Dr. Jan Peter Schouten
Zondagsviering Grote Kerk

Deze zondag ligt nog geheel onder het beslag van het Paasfeest. Nieuw leven is begonnen in de opstanding van Christus.
We lezen een van de bekendste paasverhalen: dat van de Emmaüsgangers (Lucas 24: 13-35). De opgestane Heer wordt hier getekend als één die met mensen meegaat en hun blijvend de richting in het leven wijst. Hij is geen figuur uit het verleden, waar gelovigen zich desgewenst door kunnen laten inspireren. Maar hij maakt het hier en nu mogelijk om God te ontmoeten. Met begrippen uit dit Bijbelverhaal: zowel in het openen van de Schriften als in het breken van het brood wordt mensen de ogen geopend. Ooit is God zichtbaar geworden in de geschiedenis van zijn volk. Mensen hebben de opdracht verstaan om zich in heel het leven op
Hem te richten (Deuteronomium 6: 6-13). Na Pasen is het gezicht van God nader ingevuld: in Jezus zien wij hoe Hij bij ons wil zijn. En de Emmaüsgangers tonen ons hoe dan de mismoedigheid verdwijnt en de hoop opbloeit!

Liturgie


kerkdienst beluisteren

terug

Laatste nieuws

Blog

Hemelvaartsdag Hemelvaartsdag

Orgelconcert Wybe Kooijmans vanuit de Grote Kerk

klik hier

 

 
Uit de Nieuwe Wereld Uit de Nieuwe Wereld
lees meer »
 
Nieuwe protocollen Nieuwe protocollen

De versoepeling van maatregelen die het coronavirus bestrijden, leidt tot protocollen met nog steeds stringente aanwijzingen voor samenkomsten. Aangespoord door wat we kort gezegd 3 C’s noemen, zoeken we in eigen kring en daarbuiten naar initiatieven die bijdragen aan saamhorigheid op fysieke afstand van elkaar.
Er is veel creativiteit. Vaak met gebruikmaking van digitale technologie. Het meest vallen de online kerkdiensten op, vaak via een live-opname. In eigen kring experimenteren we met beeldregistraties in de Grote Kerk. Op andere plekken in de regio  en in het land is daar al meer ervaring mee. We spiegelen ons aan die initiatieven elders. Daarbij is het beeldmateriaal uit de Westerkerk in Amsterdam voor ons nastrevenswaardig. We nodigen u uit met ons mee te kijken naar de uitzendingen die onder onze aandacht werden gebracht en wijzen u op onze eigen audio- en beeldregistraties.

* Iedere zondag vanaf 10.00 uur: registratie onder Kerkdienst vanuit de Grote Kerk te Naarden: gebed omlijst met muziek op piano of orgel. 

*Iedere zondag: overdenking op televisie NPO 2 vanuit het landelijk dienstencentrum van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) met wisselende predikanten.Tijdstip: 9.20 uur.

*Iedere zondag: kerkdienst op regionale televisie via gooitv.nl of via kanaal 1432 bij KPN , kanaal 41 bij Ziggo vanuit wijkgemeenten Wilhelminakerk, Spieghelkerk en Sion te Bussum. Tijdstip: 10.30 uur. 


WdVK, 14.05.20

 

lees meer »