za 6 april 2019

Prijs:
 € 20 op de dag zelf contant voldoen

Inspiratiedag met Kerk in Actie

Hartelijke uitnodiging voor Inspiratiedag kerk met Kerk in Actie.
'Kwetsbaar'
Een dag over contextueel Bijbellezen buiten & binnen de vesting in Naarden.Wie eerlijk is, weet dat hij/zij kwetsbaar is. Wie dat serieus neemt, kijkt anders naar de Bijbel. Die ontdekt de kwetsbare kant van 'sterke' personen in de verhalen. Van een verlosser aan een kruis. Van een stellige volgeling in de gevangenis. Wat betekent dit voor ons lezen? Voor onze schone schijn van het hooghouden van successen en zogenaamd geluk?
De Inspiratiedag op 6 april stelt kwetsbaarheid centraal. Iets tonen van je kwetsbare kant is niet vanzelfsprekend. In onze context, van prestatiedruk en massale burn outs, is het hoog tijd om op zoek te gaan naar Bijbels spreken over kwetsbaarheid.
We laten ons prikkelen door verzorgde lezingen over de praktijk van het leven en uit de Bijbelwetenschap en gaan daarover met elkaar in gesprek. We ontdekken Naarden buiten en binnen de vesting. We zoeken verdieping in een middag met workshops naar keuze met inbreng zowel uit de praktijk als onderzoek. Omdat we allemaal kwetsbaar zijn.
Deze dag wordt georganiseerd door Kerk in Actie in samenwerking met onze gemeente (ds. Véronique Lindenburg en Diaconie), het Centrum voor
Contextuele Bijbelinterpretatie, de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) en het Arminius Instituut van de Remonstrantse Kerk.
Bij het maken van dit Kerkjournaal is het programma nog niet volledig.
Conceptprogramma:
9.30 uur - inloop
10.00 uur - opening en liturgisch moment
10.20 uur - lezingen:
1)??? (we hopen op iemand die betrokken was bij het kerkasiel en de actie kerkpardon in de Bethelkapel te Den Haag)
2) prof. dr. Peter-Ben Smit: "Eenzaam, kwetsbaar en uitzichtloos. Bijbelse portretten van inspirerende leiders".
12.15 uur - lunch + wandeling door Naarden met ds. Peter Korver
13.45 uur - workshops:
1)Joods perspectief op kwetsbaar zijn - Annet Betsalel (Synagoge Bussum)
2)De genezing van een blinde - Arend van Baarsen (geestelijk verzorger en ervaringsdeskundige)
3)Hoe ga je om met kwetsbaarheid? - Paul Konings (voorzitter Voedselbank N-B-HM)
16.00 uur - afsluiting
Kijk voor actuele informatie en aanmelding klik hier

Weet u welkom en laat u inspireren. En het komt ook nog zó maar naar u toe!
Ds. Véronique Lindenburg