Hulp bieden

Hulp bieden
Van oudsher hebben we binnen de kerk 'denkers en doeners'. De doeners voelen zich over het algemeen goed thuis binnen de Diakonie.
De Diaconie is een al eeuwenlang bestaande organisatievorm binnen de Protestantse Kerk. Zij kent een apart bestuur en voert - binnen de kerkelijke gemeente waar zij deel van uitmaakt - een eigen beleid. Zij heeft de opdracht om leden van de kerkgemeente bij te staan als deze hulp nodig hebben. 
Tegelijkertijd werkt zij in opdracht vàn de kerkgemeente ìn de wereld: praktisch, ondersteunend en vanuit de christelijke opdracht tot naastenliefde. 
De leden van de Diaconie heten 'diakenen'. Diakenen zetten zich in voor mensen dichtbij of veraf. Wij verlenen praktische hulp aan leden van onze kerkgemeente. Net zo goed staan wij klaar voor mensen in Naarden, in Nederland en wereldwijd. Omdat iedereen mag wandelen in Zijn licht en mag delen in zijn overvloed.
lees meer »
 
Een Kerk in Actie!

Een Kerk in Actie!
De ZWO-commissie Naarden (ZWO= Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelings-samenwerking) helpt met name mensen ver weg. Wij richten ons daarbij in het bijzonder op:
- het meewerken aan inzamelingsacties voor projecten wereldwijd
- het betrekken van onze gemeenteleden bij nood- en probleemsituaties
- het uitwisselen van ervaringen met mensen uit andere landen, met andere godsdiensten en culturen.

Dit doen wij naast het meewerken aan acties van mensenrechten organisaties door het meerjarig steunen van projecten van Kerk in Actie. Momenteel doen wij mee met het project Kinderen in de Knel.
 
lees meer »
 
Schulden

Schulden
Niemand loopt er te koop mee: Geldproblemen, schulden, niet weten waar je het zoeken moet. Dan is er SchuldHulpMaatje, een stichting van mensen voor mensen. Zij helpen als het niet meer lukt. Met advies, contact met de gemeentelijke sociale dienst, schuldeisers. Zij zijn een rots in de branding voor medemensen in nood.

Ken je iemand die echt ten einde raad is, of ervaar je zelf grote problemen, dan kun je hulp zoeken bij de diakonie. Wij kennen de weg naar SchuldHulpMaatje en brengen je in contact met specialisten die je snel verder helpen. Zo groeien de problemen je niet boven het hoofd en krijg je weer rust en zekerheid.

Meer weten? Bel gerust. Neem contact op met ons kerkelijk bureau en geef aan dat je graag contact wilt met de Diaconie.
 
 
Inzet Voedselbank

Inzet Voedselbank
De Voedselbank heeft als doelstelling het bestrijden van armoede en het verminderen van voedselverspilling.
Vanuit onze gemeente ondersteunen wij de Voedselbank met collectes, speciale produktinzamelingen, draaien wij dienst bij 'supermarktinzamelingen' en zijn wij actief bij de tweewekelijkse voedseluitgifte, o.a. aan de Keverdijk.
 
Het aantal klanten van de Voedselbank Naarden, Bussum en de Hilversumse Meent ligt momenteel rond de 100. Iedere week zet de Voedselbank alle zeilen bij om een zelfde aantal voedselpakketten te vullen.
 
De Voedselbank is een onafhankelijke Stichting die geen enkele subsidie ontvangt. Zij is opgericht in 2006 dankzij een initiatief van de gezamenlijke kerken in de regio en drijft op de inzet van meer dan 100 vrijwilligers.
lees meer »
 

Laatste nieuws

 


Vacature Vacature

'Het wemelt hier van neuriënde mensen ....', zo start het muurgedicht 'Na de Mattheuspassie' van Willem Jan Otten naast de Grote Kerk of Sint Vituskerk in Naarden Vesting. Wij noemen ons graag een kerkelijke gemeente waar muziek in zit. Spreekt u dat aan, weet dan dat er een predikantsvacature (1.0 fte) is. Wij nodigen zowel belangstellende fulltime- als parttime-predikanten (minimaal 0,5 fte) uit hierop te reageren.



 

lees meer »
 
Paaskruis in bloei Paaskruis in bloei


Inmiddels is het een traditie. In de veertigdagentijd, onderweg naar Pasen, richten we ons op het symbool van een Paaskruis. Tijd van soberheid en inkeer. Het kruis is gemaakt van de stam van de kerstboom van het laatste kerstfeest. Daardoor brengt het een zichtbare verbinding tot stand tussen Kerstmis en Pasen. Het kruis staat al in de kerk vanaf de start van de veertigdagentijd. Aanvankelijk kaal, dus ontdaan van alle takken. In de Stille Week symboliseren we dat het leven sterker is dan de dood. Het schijnbaar dode hout van het Paaskruis komt tot bloei. Op belangrijke momenten in de Stille Week ondergaat het kruis een metamorfose. Er wordt gebruik gemaakt van materialen uit de natuur en van voorwerpen die het liturgisch eigene van Palmpasen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen tonen.  
 

lees meer »
 
Ontroering bij verhaal van Noleta Pilatus Ontroering bij verhaal van Noleta Pilatus

lees meer »