Ontroering bij verhaal van Noleta Pilatus Ontroering bij verhaal van Noleta Pilatus
Marieke Koopman en Erik Goetjaer speelden op zondag 19 maart 2023 het passieverhaal vanuit de optiek van Noleta Pilatus, dochter van Pontius Pilatus. Naar een script van Marieke werden de aanwezigen, waaronder veel kinderen van basisscholen in Naarden en Bussum met hun (groot)ouders, meegenomen in de gedachtenwereld van Noleta. Zij probeert te begrijpen wat er aan de hand is en is onthutst als ze merkt dat haar vader is gevraagd om een straf te bedenken voor Jezus Christus. Zij probeert hartstochtelijk de waarheid boven tafel te krijgen en te voorkomen dat juist hij gestraft wordt en niet de echte schurk, Barabbas. Er kwamen thema's langs als waarheid, onrecht, haat en liefde. En dat alles met een aantal fragmenten uit cd-opnames van Bachs Matthaeus Passion.
Er werd door jong en oud lang, positief nagepraat over het eeuwenoude verhaal dat als theatrale vertelling werd gespeeld. 
 
terug
 

Laatste nieuws

 

Moed houden Moed houden


lees meer »
 
Huub Oosterhuis: lieddichter over muren heen Huub Oosterhuis: lieddichter over muren heenOp eerste Paasdag is op 89-jarige leeftijd de dichter en theoloog Huub Oosterhuis overleden. Hij had ’s middags nog via een livestream gekeken naar een uitvoering van zijn liederen door zijn dochter Trijntje in de Dominicuskerk in Amsterdam. In de vroege avond is hij ingeslapen.
Het overlijden van Huub Oosterhuis was groot nieuws. Het was de volgende dag het eerste item in het NOS-journaal en een documentaire over zijn leven werd diezelfde dag op maar liefst twee publieke zenders uitgezonden. Alle landelijke dagbladen publiceerden een paginagroot in memoriam. Ook buitenlandse media maakten er melding van.

Tekst: Peter Nissen op de website van de Raad van Kerken in Nederland

lees meer »
 
Pinksteren Pinksteren
Het is Pinksteren. Voor kerken is het een feestdag die ook wel wordt gezien als de verjaardag van de christelijke kerk wereldwijd. Pinksteren staat voor geestkracht, voor kracht uit de hemel.

In de viering op zondag 28 mei a.s. in de Grote Kerk te Naarden lichtte ds. Marnix van der Sijs toe wat er met Pinksteren gebeurt en wat ons kan overkomen. Hij gaf ons mee dat er onverwacht levendmakende krachten tevoorschijn kunnen komen die heel je bestaan kunnen veranderen.

 

lees meer »