God in de Supermarkt God in de Supermarkt


Dat klimaatverandering, opwarming van de atmosfeer en van de oceanen, smeltend poolijs en verdwenen gletsjers op veel plaatsen tot grote problemen leidt en dat deze problemen nog zullen toenemen is geen nieuws. De koppeling met menselijk handelen en onze consumptie wordt ook door velen gemaakt.

Overheden en individuele burgers zeggen bereid te zijn veel te doen om de generaties na ons een leefbare wereld te bieden. Maar wat kunnen wij doen en hoe?

Laten we eenvoudig beginnen. Gewoon in de supermarkt, want daar maken we dagelijks keuzen die allemaal samen van grote invloed zijn op het klimaat. Geloof je dat niet? Of wil je weten hoe je toch leuk en lekker klimaatbewust leeft? Dan moet je zeker navraag doen naar de vrolijke en inspirerende workshop 'God in de Supermarkt', die Alfred Slomp op 22 mei 2023 gaf in Bosshardt Het Trefpunt. Wie deelnam aan de workshop heeft ervaren dat er niets te veel is gezegd over de inspiratie die ervan uitging. Het was een leerzame, soms confronterende avond met een ontwapenende inleider.

Alfred Slomp ontwikkelde sedert 2014 deze workshop over duurzaam leven en werd zo een expert in boodschappen doen. Hij is tevens auteur van 'Super Waar' uit 2019 en 'Het Groene Normaal' uit 2020.

 
terug
 

Laatste nieuws

 

Pinksteren Pinksteren

                             
                                                                             

Was jij er bij?
Pinksterzondag zong de cantorij onder leiding van Bart Klijnsmit,  lied 701:
Zij zit als een vogel, .......

Getuige de vele positieve reacties van aanwezigen na afloop was het een inspirerende dienst, 
waarin de duif in allerlei gedaantes prominent aanwezig was. 
Wil je meer weten? Bekijk dan de beeldregistratie.
Zondag 19 mei 2024u2, Pinksteren (youtube.com)

Foto van het tongewelf in de Grote Kerk: Teun Bijkerk

lees meer »
 
Nieuwe predikant Nieuwe predikant

                                                                                                                                           
In een verbintenisdienst op zondagmiddag 4 februari a.s. in de Grote Kerk of Sint Vituskerk in Naarden is ds. Evert-Jan van Katwijk zijn werk in de vestingstad gestart.
Hij is als fulltime predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente te Naarden. 

Foto: Teun Bijkerk

lees meer »
 
Verbonden door de Geest Verbonden door de GeestIedereen ontvangt de heilige Geest als individu. Maar nog belangrijker is dat de Geest ons als gemeenschap verbindt, vertelt ds. Rene de Reuver, scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk Nederland (PKN). 

Waar de Geest is, worden mensen aangesproken en met elkaar verbonden. Het pinksterfeest is het feest van samen kerk-zijn. Het is een uitnodiging om mee te gaan in de pelgrimsstoet van gelovigen van alle tijden en plaatsen. Om samen te getuigen van geloof, hoop en liefde - elk met eigen inbreng en gaven.
Een gezegend pinksterfeest.

 

lees meer »