God in de Supermarkt God in de Supermarkt


Dat klimaatverandering, opwarming van de atmosfeer en van de oceanen, smeltend poolijs en verdwenen gletsjers op veel plaatsen tot grote problemen leidt en dat deze problemen nog zullen toenemen is geen nieuws. De koppeling met menselijk handelen en onze consumptie wordt ook door velen gemaakt.

Overheden en individuele burgers zeggen bereid te zijn veel te doen om de generaties na ons een leefbare wereld te bieden. Maar wat kunnen wij doen en hoe?

Laten we eenvoudig beginnen. Gewoon in de supermarkt, want daar maken we dagelijks keuzen die allemaal samen van grote invloed zijn op het klimaat. Geloof je dat niet? Of wil je weten hoe je toch leuk en lekker klimaatbewust leeft? Dan moet je zeker komen naar de vrolijke en inspirerende workshop 'God in de Supermarkt', die Alfred Slomp op 22 mei 2023 zal geven in Bosshardt Het Trefpunt. Wie deelnam aan de workshop heeft ervaren dat er niets te veel is gezegd over de inspiratie die ervan uitging. Het was een leerzame, soms confronterende avond met een ontwapenende inleider.

Alfred Slomp ontwikkelde sedert 2014 deze workshop over duurzaam leven en werd zo een expert in boodschappen doen. Hij is tevens auteur van 'Super Waar' uit 2019 en 'Het Groene Normaal' uit 2020.

 
terug
 

Laatste nieuws

 

Moed houden Moed houden


lees meer »
 
Huub Oosterhuis: lieddichter over muren heen Huub Oosterhuis: lieddichter over muren heenOp eerste Paasdag is op 89-jarige leeftijd de dichter en theoloog Huub Oosterhuis overleden. Hij had ’s middags nog via een livestream gekeken naar een uitvoering van zijn liederen door zijn dochter Trijntje in de Dominicuskerk in Amsterdam. In de vroege avond is hij ingeslapen.
Het overlijden van Huub Oosterhuis was groot nieuws. Het was de volgende dag het eerste item in het NOS-journaal en een documentaire over zijn leven werd diezelfde dag op maar liefst twee publieke zenders uitgezonden. Alle landelijke dagbladen publiceerden een paginagroot in memoriam. Ook buitenlandse media maakten er melding van.

Tekst: Peter Nissen op de website van de Raad van Kerken in Nederland

lees meer »
 
Pinksteren Pinksteren
Het is Pinksteren. Voor kerken is het een feestdag die ook wel wordt gezien als de verjaardag van de christelijke kerk wereldwijd. Pinksteren staat voor geestkracht, voor kracht uit de hemel.

In de viering op zondag 28 mei a.s. in de Grote Kerk te Naarden lichtte ds. Marnix van der Sijs toe wat er met Pinksteren gebeurt en wat ons kan overkomen. Hij gaf ons mee dat er onverwacht levendmakende krachten tevoorschijn kunnen komen die heel je bestaan kunnen veranderen.

 

lees meer »