vrijdag 23 juni 2017

Gesprekskring Film & Religie Jongeren

Annacentrum
 20.00 uur

speciaal voor jongeren vanaf groep 8 en de middelbare school. Ook vrienden en vriendinnen zijn van harte welkom. Deze keer de film 'Storm, letter van vuur'.
Dit jaar is het 500 jaar na de reformatie, dat is de scheiding tussen de Rooms- Katholieke Kerk en de Protestantse Kerk. Je kent het misschien wel van geschiedenis: de beeldenstorm. In Naarden was dit ook een berucht moment, het hangt nauw samen met de zogenaamde Spaanse moord in de Vesting. Een belangrijke figuur voor de reformatie was Maarten Luther. Deze film gaat over de gevolgen van de reformatie in Nederland, maar vooral over wat Storm daardoor allemaal moest meemaken.

Hieronder lees je meer over de film. Jullie zijn allemaal welkom  om 20.00 uur in de benedenzaal van het Annacentrum. Voor drinken en chips wordt gezorgd. Je kunt je aanmelden bij ds. Lennart Heuvelman of bij Guido Bas via WhatsApp of via de mail (guido.bas@gmail.com)

Storm: Letters Van Vuur speelt zich af in de middeleeuwse Lage Landen, waar de 12-jarige Storm (Davy Gomez) ziet hoe zijn vader Klaas (Yorick van Wageningen) wordt gearresteerd. Klaas is door de Inquisitie betrapt tijdens het drukken van een belangrijke, maar verboden brief van Maarten Luther. Storm weet te ontkomen met de originele drukletters en wordt zo ongewild het middelpunt van de jacht op de brief. Bedreigd door de Inquisitie maar geholpen door Marieke (Juna de Leeuw), een weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels woont, moet Storm in een race tegen de klok zijn vader zien te redden van de doodstraf. Wat begint als een spannend avontuur, ontaardt in een gevecht voor ieders vrijheid.