donderdag 6 oktober 2022

Gesprekskring Film & Religie

Annacentrum, St. Annastraat 5
 20.00 uur

Ook dit seizoen zullen we een aantal films bekijken, waarin religieuze thema's een belangrijke rol spelen of zelfs 'de rode draad' vormen.
Thema's als schuld en verzoening, geloof en hoop en liefde, kortom: geïnspireerd leven.
Films ook waarin de worsteling met of de waarde van geloof en kerk tot uitdrukking komt of zelfs het belangrijkste thema is.

De avonden van film en gesprek zijn op nog nader te bepalen donderdagen in de benedenzaal van het Annacentrum. De aanvangstijd is vanaf 20.00 uur, met inloop vanaf 19.45 uur.
U wordt/jullie worden ontvangen met koffie en thee.
Na de film (en ook tijdens een korte pauze) is er gelegenheid voor ontmoeting met een hapje en een drankje en gelegenheid tot gesprek onder leiding van ds. Lennart Heuvelman.

We gaan kijken naar de film 'De beentjes van Sint Hildegard', de bekende film van regisseur Johan Nijenhuis, met o.a. Herman Finkers.

Jan is al 35 jaar getrouwd met Gedda. Zijn vrouw houdt zéveel van hem dat hij er benauwd van wordt. Jan ontsnapt aan de overzorgzaamheid, wanneer hij in een verzorgingstehuis belandt. Tussen zijn demente medebewoners lijkt Jan zijn eigen stem terug te vinden, en dankzij een bevriende arts gaat hij als een vrij man door de achterdeur weer naar buiten. Maar hoe lang kan hij zijn vrouw ontvluchten?

Het is belangrijk dat belangstellenden zich tevoren aanmelden. Dat kan via email

l.j.t.heuvelman@gmail.com . Net als voorgaande jaren hoop ik u/jullie met alle genoegen te ontvangen en te ontmoeten.
Ds. Lennart Heuvelman