donderdag 16 december 2021

Gesprekskring Film & Religie

Annacentrum, St. Annastraat 5
 inloop vanaf 14.50 uur, start om 15.00 uur

In verband met de corona-maatregelen heeft de kring 'Film&Religie' een andere, kleinere vorm gekregen. Voor zolang het duurt, tenminste. lk zie met u/jullie uit naar verruiming van mogelijkheden. Helaas blijft de beperkende factor van maximum 12 deelnemers nog enige tijd.

We zullen een aantal films bekijken, waarin religieuze thema's een belangrijke rol spelen of zelfs 'de rode draad' vormen. Thema's als schuld en verzoening, geloof en hoop en liefde, kortom: geïnspireerd leven. Films ook waarin de worsteling met of de waarde van geloof en kerk tot uitdrukking komt of zelfs het belangrijkste thema is.
De 5 à 6 middagen van film en gesprek zijn in de benedenzaal van het Annacentrum.
we beginnen om 15.00 uur (met inloop vanaf 14.45)
U wordt ontvangen met koffie en thee.
Na de film (en ook tijdens een korte pauze) is er gelegenheid voor ontmoeting met een hapje en een drankje en gelegenheid tot gesprek onder leiding van ds. Heuvelman.

We zullen kijken naar en spreken over de film Etre et avoir. Etre et avoir werd geregisseerd door Nicolas Philibert. Met prijzen overladen documentaire over een school op het Franse platteland.

Georges Lopez bestiert in zijn eentje deze school van dertien leerlingen, die in leeftijd variëren van vier tot twaalf jaar. Regisseur Philibert draaide tien weken in het lokaal van Lopez, de zoon van een Spaanse immigrant. Hij begon midden in de winter en eindigde op de laatste schooldag. Op die dag neemt meester Lopez voorgoed afscheid van de kinderen. Hij gaat met vervroegd pensioen. Technisch bewonderenswaardig, inhoudelijk hartveroverend.

Het is belangrijk dat belangstellenden zich tevoren aanmelden. Dat kan via email
l.j.t.heuvelman@gmail.com Er is vooralsnog ruimte voor maximaal 12 deelnemers per bijeenkomst, deelname aan de kring zal gaan op volgorde van aanmelding en dat voor elke bijeenkomst opnieuw. Bij minder dan 7 aanmeldingen gaat de bijeenkomst niet door.
Net als voorgaande jaren hoop ik u met alle genoegen te ontvangen en te ontmoeten.
Ds. Lennart Heuvelman