donderdag 11 maart 2021

Gesprekskring Film & Religie

Datum: 
 donderdag 11 maart 2021
Tijdstip: 
 15.15 uur
Locatie: 
 Annacentrum, St. Annastraat 5

'Toch ook dit jaar weer de filmkring?' Jazeker, als het aan mij ligt wel. Maar door Corona is alles momenteel onzeker en zal in elk geval de filmgesprekskring een andere, kleinere vorm krijgen.
Door de avondklok die nog van kracht is, zal ik de kring alleen in de middag kunnen aanbieden.

We zullen de middagen niet alleen vullen met gesprek, maar vooral ook met zien en horen. We zullen we een aantal films bekijken, waarin religieuze thema's een belangrijke rol spelen of zelfs 'de rode draad' vormen.
Thema's als schuld en verzoening en geïnspireerd leven, films ook waarin de worsteling met of de waarde van geloof en kerk tot uitdrukking komt of zelfs het belangrijkste thema is.
Na het zien van de film of documentaire is er gelegenheid tot gesprek onder leiding van ds. Heuvelman.

Het is belangrijk dat belangstellenden zich tevoren aanmelden. Dat kan via email l.j.t.heuvelman@gmail.com Er is ruimte voor maximaal 8 personen per middag.

De filmkring zal gehouden worden in de benedenzaal van het Annacentrum, dat daarvoor over alle faciliteiten beschikt. Vanaf 15.00 uur is er inloop met koffie en thee, de film begint om 15.15 uur.
Na de film (en ook tijdens een korte pauze) is er gelegenheid voor ontmoeting. 

We starten met 'Creation'.

Creation is een Britse biografische dramafilm uit 2009 over Charles Darwin's relatie met zijn vrouw Emma en zijn nagedachtenis aan hun oudste dochter Annie, terwijl hij worstelt om 'On the Origin of Species' te schrijven. Charles Darwin is naast wetenschapper ook vader en echtgenoot. Zijn diepgelovige vrouw heeft het moeilijk met zijn schokkende theorieën over de evolutie en zelf kampt Darwin met de dood van hun tienjarige dochtertje.
De film, geregisseerd door Jon Amiel en met in de hoofdrol het echtpaar Paul Bettany en Jennifer Connelly als Charles en Emma Darwin, is een enigszins gefictionaliseerd verslag gebaseerd op de Darwin-biografie Annie's Box van Randal Keynes.

 

terug
 


Laatste nieuws

 

Pinksteren Pinksteren

                             
                                                                             

Was jij er bij?
Pinksterzondag zong de cantorij onder leiding van Bart Klijnsmit,  lied 701:
Zij zit als een vogel, .......

Getuige de vele positieve reacties van aanwezigen na afloop was het een inspirerende dienst, 
waarin de duif in allerlei gedaantes prominent aanwezig was. 
Wil je meer weten? Bekijk dan de beeldregistratie.
Zondag 19 mei 2024u2, Pinksteren (youtube.com)

Foto van het tongewelf in de Grote Kerk: Teun Bijkerk

lees meer »
 
Nieuwe predikant Nieuwe predikant

                                                                                                                                           
In een verbintenisdienst op zondagmiddag 4 februari a.s. in de Grote Kerk of Sint Vituskerk in Naarden is ds. Evert-Jan van Katwijk zijn werk in de vestingstad gestart.
Hij is als fulltime predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente te Naarden. 

Foto: Teun Bijkerk

lees meer »
 
Verbonden door de Geest Verbonden door de GeestIedereen ontvangt de heilige Geest als individu. Maar nog belangrijker is dat de Geest ons als gemeenschap verbindt, vertelt ds. Rene de Reuver, scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk Nederland (PKN). 

Waar de Geest is, worden mensen aangesproken en met elkaar verbonden. Het pinksterfeest is het feest van samen kerk-zijn. Het is een uitnodiging om mee te gaan in de pelgrimsstoet van gelovigen van alle tijden en plaatsen. Om samen te getuigen van geloof, hoop en liefde - elk met eigen inbreng en gaven.
Een gezegend pinksterfeest.

 

lees meer »